26 / 04 / 2024

Şanlıurfa yatırıma doyacak!

Şanlıurfa yatırıma doyacak!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa'da açılışını gerçekleştirdiği toplu açılış programına yoğun ilgi gösteren Şanlıurfalılara teşekkür etti.




Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa'da açılışını gerçekleştirdiği toplu açılış programına yoğun ilgi gösteren Şanlıurfalılara teşekkür etti.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa'ya toplamda yapılan 600 Milyon Liralık yatırımın içerisinde 15 Temmuz Şehitler Köprülü Kavşağı, 15 Temmuz Demokrasi Köprülü Kavşağı, Siverek, Bozova, Hilvan Arıtma tesisi, Katı Atık Tesisi (Çöpten Elektrik Üretimi) GAP projesi 1. etabı, Selahaddin-i Eyyübiyi parkı, 2.100.000 Metre kare sıcak asfalt, 1.820 kilo metre sathi kaplama ve beton yolun bulunduğu 176 milyon liralık Büyükşehir Belediyesinin yatırımlarının da açılışını Rabia Meydanından düzenlenen programla gerçekleştirmişti.


Rabia Meydanındaki programa yoğun ilgilerinden dolayı Şanlıurfalılara teşekkür eden Başkan Çiftçi: " Şanlıurfalı hemşerilerimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı bağrına bastı. Tüm hemşerilerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Yapılan toplu açılış içerisinde Büyükşehrimiz 11 adet projesi vardı. Şanlıurfa'yı geleceğe taşıma adına toplam 176 Milyon liralık yatırımı yaptık" dedi.


YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR


Haliliye ve Karaköprü ilçelerini bir birine bağlayacak olan 2 adet çelik köprüde çalışmaları denetleyen Başkan Çiftçi: "Şanlıurfa'yı geleceğe taşıma adına toplam 176 Milyon liralık yatırımın açılışını Cumhurbaşkanımız yaptı. GAP 1. etabın açılışı yapıldı, GAP 2. etabın çalışmaları devam ediyor. Yine bu projenin devamı, çevre yolu niteliğindeki Karaköprü'yü Haliliye'ye bağlayan 50 Metrelik yolumuzun T 1 T 2 sulama tünellerin geçmiş olduğu Çelik köprülerde çalışmalarımız sürüyor. Çevre yolu niteliğinde olan çelik köprüler sayesinde bölgenin trafiği rahatlayacaktır. Mevsim kış olmasına rağmen çalışmalarımız son sürat devam ediyor. 1 Milyon 861 metre kare olan GAP vadisi projesi içerisinde sporsal, sosyal, kültürel tesislerden oluşuyor. Şanlıurfa'mızın nefes alabileceği ve sosyal yönde çok büyük katkı verecek. Kültürel anlamda insanların dinlenebileceği, zaman geçirebileceği Şanlıurfa'mız için çok önemli bir projedir. Hedefimiz 2019 yılına kadar bu projenin tüm etaplarını bitirmektir. Şanlıurfa'nın kişi başına düşen yeşil alanını artıracak bir projedir. Aynı zamanda suyun yaşamla iç içe geçmesini sağlayacaktır. Çünkü T 1, T2 tünelleri bu projenin ortasından geçiyor. Sağ ve sol sahil yoları vatandaşın yaşam alanına açıldığı zaman , suyun yaşama verdiği güzellik GAP Vadisi projesiyle birlikte hayat bulacak" diyerek emeği geçen çalışanlara teşekkür etti.



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön