19 / 04 / 2024

Şanlıurfa'da cephe iyileştirme çalışmaları başladı!

Şanlıurfa'da cephe iyileştirme çalışmaları başladı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin en işlek caddesi olan Divanyolu Caddesi ile Balıklıgöl arasındaki yol güzergahında cephe iyileştirme çalışması yapacak.




Şanlıurfa'da tarihi Urfa evlerinin korunması ve yapıların iyileştirilmesi ile tarihi sokakların dış cephe iyileştirme çalışmalarına son sürat devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Koruma ve Denetleme (KUDEM) Müdürlüğü, kentin en işlek caddesi olan Divanyolu Caddesinde Prestij Cadde ve cephe iyileştirme çalışması yapacak. 


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışma kapsamında Balıklıgöl, Haşimiye Meydanı, Yıldız Meydanı ile Kapaklı Pasajı arasında kalan yol güzergahındaki iş yerleri, binalar ve tescilli yapılarda aslına uygun olarak düzenlenecek.


GÖRSELLİK ÖN PLANA ÇIKACAK


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Seyfettin Gencer konuyla ilgili olarak "Divanyolu Caddesinde cephe düzenleme çalışmalarına başladık. Balıklıgöl, Haşimiye Meydanı, Yıldız Meydanı ve Kapaklı Pasajı arasında yer alan Divanyolu Caddesi üzerinde bulunan iş yeri ve binalarda cephe düzenleme çalışmalarına başladık. Bu bölgelerin tamamında cephe düzenlemesi, tescilli yapıların projelerine uygun olarak düzenlenmesi, tabela ve tentelerin bütün görselliğe hitap edecek şekilde proje kapsamında düzenlenecektir. Divan yolu bilindiği gibi bölgemizin en can damarı merkezi yollarımızdan biridir. Biz bu yola çok önem veriyoruz. Çünkü bu yol gerek yerli, gerek yabancı ve Şanlıurfa'da yaşayan vatandaşlarımızın her zaman kullandığı yoğun bir alandır. Bu alanda görselliği en ön plana çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bölgede çalışırken vatandaşlarımızın ve esnafımızın işlerini aksatmayacak şekilde çalışma yürütülmesi için büyük bir çaba gösteriyoruz" diye konuştu.

 



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön