20 / 04 / 2024

Şanlıurfa'da elektrik kesintisi protestosu yapıldı!

Şanlıurfa'da elektrik kesintisi protestosu yapıldı!

Akçakale ve de Haliliye ilçesinde elektrik kesintilerini protesto etmek isteyen gruba müdahale edildi. İstasyon Caddesi Ceylanpınar yolu kavşağında toplanan bir gurup, caddeyi trafiğe kapatmak istedi.



Akçakale ve Haliliye ilçesinde elektrik kesintilerini protesto etmek için toplanan gruba polis müdahale etti.


İstasyon Caddesi Ceylanpınar yolu kavşağında toplanan bir gurup, caddeyi trafiğe kapatmak istedi. Polisin uyarısıyla yolu açan gurup, mum yakarak elektrik kesintilerini protesto etti.


Grup adına konuşan Mahmut Demir, ilçede ve köylerde elektrik problemi yaşandığını ve özellikle köylerdeki kesintilerin ekinlerin kurumasına yol açtığını söyledi.


İlçe ve köylerdeki elektrik kablolarının eski ve yetersiz olduğunu iddia eden Demir, şunları kaydetti:


"Yaklaşık 30 yıl önce 15 bin nüfuslu ilçeye göre planlanan kablolar bugün 150 bin nüfusa sahip içenin elektriğini kaldırmıyor. Protestomuzu demokratik olarak yaptık. Kimseye taş atmadık, saldırmadık sadece basın açıklaması yaparak derdimizi anlatmaya çalıştık. Yetkililerden bu konuya çözüm bulmalarını istiyoruz."


Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, basın açıklamasının ardından gruba dağılması yönünde uyarıda bulundu. Olay yerine gelen Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ise gruptakilerin herhangi bir taşkınlık yapmadan ilçeye yakışır bir halde dağılmalarını istedi. 


Tüm uyarılara rağmen dağılmayan ve bazılarının taş attığı gruptakilere tazyikli suyla müdahale edildi.


Kısa bir süre devam eden müdahalenin ardından gurup, ara sokaklara kaçarak dağıldı.


Bu arada Haliliye ilçesinin Süleymaniye Mahallesi'nde toplanan bir grup ise elektrik kesintilerini protesto etmek için yolu trafiğe kapatmak istedi.


Çevrede önlem alan polis, eylemin kanunsuz olduğu gerekçesiyle grubun dağılması uyarısında bulundu. Uyarılara rağmen dağılmayan grup üyelerine biber gazıyla müdahale edildi.


Kısa bir süre devam eden gerginliğin ardından grup dağıldı.


AA


Geri Dön