26 / 04 / 2024

Şanlıurfa'da Peygamberler Tarihi Müzesi kuruluyor!

Şanlıurfa'da Peygamberler Tarihi Müzesi kuruluyor!

Dünya inanç turizminde dördüncü sırada yer alan Şanlıurfa'ya müze kuruşacak. Yeni Peygamberler Tarihi Müzesi'nin Balıklıgöl yerleşkesi yakınlarına inşa edilmesi planlanıyor...



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, inanç turizminin yanı sıra kültürel değerleriyle de ön plana çıkan kentin, bu kimliğini daha da pekiştirmek amacıyla Peygamberler Tarihi Müzesi kurma kararı aldı. Kısa sürede temeli atılması planlanan müzenin Balıklıgöl yerleşkesi yakınlarına inşa edilmesi planlanıyor. 

Şanlıurfa da Peygamberler Tarihi Müzesi kuruluyor!

"Şanlıurfa'ya yakışır"

Şanlıurfa da Peygamberler Tarihi Müzesi kuruluyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Nihat Çiftçi, Anadolu Ajansı'ndan Rauf Maltaş'a açıklamada bulundu. Çiftçi,  köklü geçmişe sahip olan kentte birçok peygambere ait izlere rastlandığını ifade etti. Çiftçi sözlerine şu şekilde devam etti; "Şanlıurfa'ya iz bırakan, ayak basan 7 peygamberimiz var. Türbesi Şanlıurfa'da olan Eyyüp peygamber, doğduğu makamın olduğu İbrahim peygamber var. Şuayip şehrinin de olduğu Şuayip peygamber var ve burası Elyasa peygamberin türbesinin olduğu bir kent. Şanlıurfa, ilk insan Hazreti Adem peygamberden bu yana kadim topraklardır, 12 bin yıllık geçmişiyle peygamberlere ev sahipliği yapmıştır."

Şanlıurfa da Peygamberler Tarihi Müzesi kuruluyor!

Şanlıurfa, üç ilahi dinin atası kabul edilen Hazreti İbrahim'in doğduğu makamın bulunduğu yer olarak biliniyor. Kent ayrıca Hazreti Eyyüp Peygamber'in de kabrine ev sahipliği yapıyor. İnanç turizminde Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra dördüncü sırada yer alan Şanlıurfa,  Musa, Şuayip, Elyasa, Yakup ve Yusuf peygamberle ait makamlara da ev sahipliği yaptı.


Geri Dön