29 / 03 / 2024

Şanlıurfa'daki 25 ev yıkılıyor!

Şanlıurfa'daki 25 ev yıkılıyor!

Şanlıurfa kent merkezi ve ilçelerde yaşanan trafik yoğunluğunu en asgariye indirmek amacıyla birçok çalışmaya imza atan Büyükşehir Belediyesi, Süleymaniye ve Akpınar Mahallerinin yol sorunu çözüyor.




Yeni yollar açmak için Süleymaniye ve Akpınar Mahallerini bir birine bağlayan bölgede 25 bağımsız hanenin istimlak çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, Başkan Nihat Çiftçi'nin katılımı ile yıkım çalışmalarının startını verdi.


Göreve geldiği ilk zamanlarda Şanlıurfa'da trafik yoğunluğunu azaltmak için belirlediği Acil Eylem Planlarını bir bir hayata geçiren Başkan Nihat Çiftçi, yıllardır Süleymaniye ve Akpınar Mahallesinde yaşanan trafik yoğunluğunu ortadan kaldırıyor.


Başlatılan çalışmaların startını veren Başkan Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'nın yol sorunu tarihe gömeceklerini belirtti.


Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlara en doğru bir şekilde hizmet ettiklerini belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Yıllardır Şanlıurfa'nın önemli sorunlarından biri olan trafik sorunu çözmek için Süleymaniye ve Akşemsettin Mahallerimizin yol genişletme çalışmalarını başlatmak için buradaki evleri istimlak ederek yıkım çalışmalarına başladık. SSK Caddemiz ve Akşemsettin mahallemizin yolları dar olduğundan dolayı trafik yükünü karşılayamıyordu. Büyükşehir Belediyesi olarak buraya gelerek yer tespitini yaptık. Teknik arkadaşlarımızla bölgeyi değerlendirerek hem Kuzeybatı çevre yolumuzu açmak suretiyle hem de Süleymaniye ve Akşemsettin mahallemizi trafik açısından rahatlatmak adına Emlak İstimlak Daire Başkanlığı olarak bölgede etaplandırma ve projelendirme çalışmaları başlattık. Bu kapsamda ilk olarak 23 ev ve 2 adet iş yeri olmak üzere toplamda 25 bağımsız yapının kamulaştırmanın ardından bugünde yıkım çalışmalarını başlattık. Şanlıurfa'mızda kamulaştırma çalışmaları kolay değil, büyük maliyet gerektiren işler" dedi.


"ŞANLIURFA BÜYÜK BİR DEĞİŞİMİ YAŞIYOR"


Şanlıurfa'da yaşayan vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek için planlı ve programlı bir şekilde çalıştıklarına dikkat çeken Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa'mızın her yönünde altyapısı, trafiği, ulaşımı ve köprülü kavşaklarıyla daha modern bir şehir inşa edeceğiz. Bu bölgenin yol genişletme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Diyarbakır- İpekyolu birleşmesinde bir köprülü kavşağı hayata geçirmek için projelendirme çalışmalarını başlatıyoruz. Şanlıurfa'nın en önemli sorunlarını Büyükşehir Belediyesi olarak çözme noktasında göğüs germiş durumdayız. Şimdiden Şanlıurfa'mıza hayırlı olsun, Allah'ın izniyle diğer etaplara da geçeceğiz" şeklinde konuştu.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön