24 / 04 / 2024

Şanlıurfa'ya 130 yeni okul yapılacak!

Şanlıurfa'ya 130 yeni okul yapılacak!

Şanlıurfa'da, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın katılımı ile 130 okulun temel atma töreni gerçekleşti.




Şanlıurfa'da, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın katılımı ile 130 okulun temel atma töreni gerçekleşti.

Temel atma töreni Foklor gösterisiyle başladı. Ardından törene saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam edildi. Şanlıurfa Profilo İlköğretim Okulunda gerçekleşen temel atma törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, STK temsilcileri, Belediye başkanları ve bürokratlar katıldı.

2078 DERSLİK OKUL

Açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, katılımcılara teşekkür ederek yapılan çalışmalarda 130 okul,2078 derslik okulların temel atma töreninin gerçekleştiğini ifade ederek toplam maliyeti 320 milyon 873 Bin 546 TL'nin harcanacağını belirtti.

"EĞİTİMİN OLMADIĞI YERDE SORUN VARDIR"

Törende konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de, "Çocukların sokakta molotof hazırlamak yerine derslerine ve milletine faydalı şeyler yapması için bu yatırım ve hizmetleri gerçekleştiriyoruz.Bunun sebebi birlik ve beraberlik içerisinde arkadaşlarımızla çalışmaktır. Eğitim olmadığı yerde çok sorun vardır, bunun sebebi eğitimsizliktir. Bunu önlemek için çalışmalarımız yoğun devam edecektir. Ben burada bu büyük hizmetin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diyerek konuşmasını bitirdi.

"AÇILIŞLARI DA HEP BERABER YAPACAĞIZ"

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da, 130 okulun temel atma törenini gerçekleştirmenin mutluluğu içerisinde olduğunu belirterek, "İnşallah temelini atacağımız bu okullarımızın açılışını da hep beraber yapacağız." ifadelerini kullandı.

KONUŞMALARIN ARDINDAN TEMEL ATMA TÖRENİNE GEÇİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından yüklenici firma yetkilileriyle sözleşme gerçekleşti, imza atıldı. Temel atma töreni protokol üyelerinin katılımıyla butona basarak görsel şekilde gerçekleşti.Öte yandan temel atma töreni Şanlıurfa'da 47 derece sıcaklıkta gerçekleşirken, gösteri yapmak için kullanılan renkli tozların ateşlenmesini yapan şahıs yanmaktan son anda kurtuldu. Bakanlar ve Milletvekilleri, daha sonra polis evinde dinlenmeye geçti.


Star Gündem



Geri Dön