29 / 03 / 2024

Şantiye şefi maaşı 2016!

Şantiye şefi maaşı 2016!

Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelikte belirlenen yapılar hariç, yapı ruhsatına tabi tüm yapılarda şantiye şefi bulundurulması zorunlu oluyor. Peki, şantiye şefi maaşı 2016 ne kadar?



Şantiye şefi maaşı 2016!

Müteahhit adına işin yapılmasını teknik ve idari bakımdan yürüten ve aynı zamanda iş süresince şantiyede bulunan ve müteahhit tarafından kendisine temsil yetkisi verilen ve Mühendis ve Mimar Odaları Kanunu’na göre bu yetkiyi ve sorumluluğu taşıyan kişi şantiye şefi oluyor.


Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelikte belirlenen yapılar hariç, yapı ruhsatına tabi tüm yapılarda şantiye şefi bulundurulması zorunlu oluyor.


Yapı müteahhidi, bu maddedeki şartları haiz olması halinde şantiye şefliğini üstlenebiliyor. Bu durumda ayrıca şantiye şefi bulundurma şartı aranmıyor. Peki, şantiye şefi maaşı 2016 ne kadar?


Şantiye şefi maaşı 2016..

2016 yılı ücretşi çalışan mühendis mimar ve şehir plancısı asgari ücreti 3 bin 300 TL olarak belirlendi.


KARAR NO 350 : TMMOB ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında imzalanan işbirliği protokolüne göre ücretli çalışan mühendis mimar ve şehir plancıları için 2016 yılı ilk işe giriş bildirgesinde baz alınacak asgari brüt ücretin 3 bin300 TL olarak belirlenmesine; Odalarınca belgeli çalışmanın koşul olduğu uzmanlık alanlarında, mesleki deneyimin arandığı alanlarda, şantiye şefliği, sorumlu müdürlük, iş güvenliği uzmanlığı, yapı denetim elemanı, teknik nezaretçi, uzak yol kaptanlığı vb. hizmetlerde asgari ücret uygulanmayacağını, bu durumda olan mühendis, mimar, şehir plancılarının ücretlerinin alınan sorumluluk gereği belirlenen asgari ücretinin üzerinde olmasına, karar alınmıştır.


2016 yılı asgari ücret tarifesi 

A Grubu Çevre Mühendisi  (10 yıl ve üzeri deneyimli)   7 bin 800 TL.

B Grubu Çevre Mühendisi  (5 -10 yıl deneyimli)        5 bin 700 TL.

C Grubu Çevre Mühendisi  (1-5 yıl deneyimli )      3 bin300 TL.



Şantiye şefi olmak için gerekli şartlar!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön