29 / 03 / 2024

Sapanca'ya teleferik müjdesi!

Sapanca'ya teleferik müjdesi!

Yatırımcıların ve turistlerin en çok uğradığı bölge olan Sakarya'nın Sapanca ilçesinde "Teleferik Projesi" hayata geçiriliyor. Projenin 18 ayda tamamlanması planlanıyor.



Doğası ve eşsiz güzellikleriyle birçok turistin uğrak mekanı haline gelen Doğu Marmara'nın turizm cenneti Sapanca'da bölge turizmine katkı sağlayacak yeni bir proje hayata geçiriliyor. Belediye tarafından turizme katkı sağlamak amacıyla inşa edilecek elediye tarafından turizme katkı sağlamak amacıyla yapılacak "Teleferik Projesi"nde çalışmalar tamamlanıyor. 

18 ayda tamamlanacak

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bursa Teleferik AŞ tarafından Kırkpınar Mahallesi'nden başlayacak proje, Mahmudiye İncebel bölgesinde bitecek. Bin 500 metrelik mesafe arasında hizmet verecek projenin 18 ayda tamamlanması öngörülüyor.

Sapanca'dak projeler hakkında açılamalarda bulunan Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, bölgede , tüm projeleri turizm, eğitim ve dış mekan süs bitkiciliği üzerine odakladıklarını belirten Yılmazer, bu bağlamda hayata geçirilecek, ilçeye ve bölgeye büyük katkı sağlayacak Teleferik Projesi'nin, tüm izinlerin alınarak ihale edildiğini söyledi. 

 

Sapanca ya teleferik müjdesi!

 

İhale tamam

Yılmazer, "Otele gelen misafirlerimizin Sapancamızın sahil şeridinde güzel bir yürüyüş yaptıktan sonra teleferiğe binme ihtiyacı duyacağını düşündük. Diğer illere baktığımızda büyük katkı sağladığını gördük ve ihaleyi yaptık."  açıklamasında bulundu.

Proje ile Mahmudiye İncebel mevkisine gideceği açıklayan Yılmazer; şu şekilde konuştu: "Uzunluğu, kuş uçuşu 1500 metreye yakın iki istasyondan oluşmaktadır. Alt istasyonun belirlenmesi noktasında çok hassasiyetle değerlendirme yaptık. Ulaşım kolaylığı var. İnsanların şehre araçlarını sokmadan hemen ana yol kenarında yeri belirledik. Otopark konusunda sıkıntı çekilebileceği düşüncesiyle üç büyük otoparkı da hayata geçirdik. Hassasiyetimizin en önemli kriterlerinden birisi, yeşili korumak çünkü insanlarımız buraya doğa için geliyor. Doğayı tahrip etmeden, yeşili koruyarak projeyi yapacağız. Göreve geldiğimiz günden beri gölü ve yeşili korumak, aynı zamanda bu güzellikleri insanlara sunmak için 'koruyarak kullanma' ilkesini benimsedik. İkinci istasyonumuzu 70 dönüm arazi üzerine koyuyoruz. İnsanları buradan yukarı çıkardığımızda orada oturabilecek, yürüyebilecek, bungalov tarzı evlerde konaklayabilecek, 24 saat sporunu yapabilecek, ATV aracına binebilecek. Kafe, restoran ve tüm donatılarıyla ormanı tahrip etmeden sosyal tesiste tüm misafirlerimizi ağırlamayı hedefliyoruz."

 

Sapanca ya teleferik müjdesi!

 

80 milyon liraya mal olacak

Yaklaşık 80 milyon liraya mal olan proje ile turizme destek verileceğini söyleyen Yılmazer, teleferiğin 25 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirildiğini anlattı. Aydın Yılmazer,  "İnşallah bittiği zaman ekonomik anlamda ve her yönüyle ilçemize büyük katkı sağlayacağını ümit ediyorum. İnsan yoğunluğunun 2-3 kat daha artmasını bekliyoruz. Bu da tabii ki Sapanca esnafımıza katkı sağlayacaktır. Yıldızlı, yıldızsız 3 bin yatak kapasitesine ulaşmış bulunmaktayız. Bir yıl içerisinde iki otelin tamamlanmasıyla 1700 yatak daha hizmet verecek. Sapanca'nın 3-4 yıl içerisinde hedef olarak 7 bin yatak kapasitesine ulaşacağını tahmin ediyoruz. Bunun da sahil kenti olmayan ilçeye turizm anlamında büyük katkı sağlayacağını ümit ediyoruz." dedi.
 


Geri Dön