25 / 04 / 2024

Sapphire'in AVM'si eylülde açılacak

Sapphire'in AVM'si eylülde açılacak

Türkiye'nin en yüksek binası İstanbul Levent'te hızla yükseliyor



Kiler Grubu'nun 2005 yılında Mustafa Tatlıcı'dan satın aldığı arazi üzerine kurduğu Sapphire 260 metre yüksekliğe ulaşacak ve toplam 64 kattan oluşacak.

Arazi hariç 200 milyon dolara mal olacak Sapphire'in yatırım bedelinin yüzde 60'ı Kiler Grubu'nun özkaynaklarından, yüzde 40'lık bölümü ise satışlardan elde edilecek. Kiler Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Kiler, konutların yüzde 20'sinin krizden önce satıldığını söyleyerek, "Kriz döneminde de birkaç adetlik satışımız oldu" diye konuştu.

Sapphire 120 ile 550 metrekare arasında değişen 174 konutun yer aldığı rezidans ile alışveriş merkezinden oluşuyor. Alışveriş merkezinin önümüzdeki eylül ayında açılacağını kaydeden Ümit Kiler, "Konutların teslimatına ise gelecek yılın mayıs-haziran ayı gibi başlanacak" dedi.

Sapphire'in en üst katının restoran olacağını dile getiren Kiler, "Restoranı hangi grubun işleteceği konusunda henüz bir netlik yok. Görüşmelerimiz sürüyor" diye konuştu. Binanın ayrıca en tepesinden İstanbul panoramik görüntüsünün ücret karşılığında seyirliğe açılacağı dile getiriliyor.
Ekonomist


Geri Dön