24 / 04 / 2024

Saray Çiftliği satılıyor mu?

Saray Çiftliği satılıyor mu?

Saray Halı’nın da sahibi olan Necati Kurmel'in Adana ve Kayseri Yeşilhisar’daki besi çiftliğini satacağı iddia edildi.




Duyduğumuza göre, Necati Kurmel  Adana  ve Kayseri Yeşilhisar’daki besi çiftliğini satacakmış.

Para Dergisi'nde yer alan habere göre, Türkiye’de modern ve büyük ölçekli büyükbaş hayvan çiftliği sayısı 100’ü bulmaz. 25-30 bin baş hayvanlık çiftlik sayısı ise bir elin parmaklarını geçmez.

Büyükbaş hayvan çiftliği alanındaki en önemli yatırımı Saray Halı’nın da sahibi olan Necati Kurmel yaptı. Saray Çiftliği Türkiye’nin en büyüklerinden.

Adana ve Kayseri Develi ve Yeşilhisar’daki çiftliklerde bir dönem 30 binin üzerinde büyükbaş hayvan bulunuyordu. Bugün bu sayı 25 binlerde.

Kurmel, hayvancılığı hakkıyla yapan bir isim. Kendilerine ait 23 bin dekar alanda bu hayvanlar için yem de yetiştiriyor. Bu çiftliklerden çıkan et ve süt ürünlerini Saray Markası ile piyasaya sürüyor. Peynir, süt, ayran, yoğurt, peynir, tereyağı gibi süt ürünleri ile sucuk, pastırma, kavurma, sosis, salam gibi ürünlerini de Saray markasıyla piyasaya veriyor.

Saray Çiftliği birçok kasap ve market zincirinin en önemli et tedarikçisi konumunda. İşte, bu devasa çiftlikle ilgili bize önemli bir kaynaktan özel bir bilgi geldi. Duyduğumuza göre, Necati Kurmel Adana ve Kayseri Yeşilhisar’daki besi çiftliğini satacakmış.

Develi’deki çiftlik ise şimdilik satış listesinde yokmuş. Saray Çiftliği’nin ülke hayvancılığına çok önemli katkılar sunan bir özelliği var. Kimler talip, kimlerle pazarlık yapılıyor takipteyiz. 


Geri Dön