26 / 04 / 2024

Sarıkamış'a 7 bin metrekarelik tören alanı!

Sarıkamış'a 7 bin metrekarelik tören alanı!

Sarıkamış şehitleri anma programları için 7 bin metrekarelik yeni bir tören alanı yapılması için fizibilite çalışmalarına başlandı.



Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, ilçede Sarıkamış şehitleri anma programları için 7 bin metrekarelik yeni bir tören alanı için fizibilite çalışmalarına başlandığını bildirdi.


Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, yaptığı açıklamada, Sarıkamış'ın adına yakışır şekilde törenlerin, kutlamaların yapılacağı modern, doğaya uygun bir yere ihtiyaç olduğunu söyledi.


Sarıkamış'ta son iki yılda çok önemli yatırımların gerçekleştirildiğini ve ilçenin çehresinin değiştiğini ifade eden Gürbüz, şunları belirtti:


"Kars Valiliğinin koordinesinde kaymakamlık ve belediyemiz, ilçenin gelişmesi, güzelleşmesi, çağdaş ve modern bir kent görünümüne ulaşması için sürekli proje üretip hayata geçiriyoruz. Bu manada ilçemizin yıllardan beri ihtiyacı olan tören alanı projemizin çalışmalarına başladık."


Gürbüz, yapacakları tören alanının İnönü Mahallesi'nde Hükümet Konağı önünde tarihi Kazım Karabekir Camisi, Kaymakamlık binası ve Garnizon Komutanlığının çevrelediği 7 bin metrekare alanı kapsadığını ifade etti.


Tören alanında Atatürk heykelinin, Sarıkamış şehitlerinin hatırasını canlandıran duvar rölyeflerinin,  dinlenme ve çocuklar için oyun parklarının yer alacağını belirtti.



AA


Geri Dön