20 / 04 / 2024

Sarıyer Belediyesi, İBB arazileri için başkana yetki verdi

Sarıyer Belediyesi, İBB arazileri için başkana yetki verdi

Sarıyer Belediye Meclisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait arazilerin Sarıyer Belediyesi'ne devredilebilmesi için Belediye Başkanı Şükrü Genç'e yetki verdi

 



 

Sarıyer Belediye Meclisi'nin 4 Ocak Pazartesi günü yapılan toplantısında, Sarıyer'de yaşayan 100 binden fazla vatandaşı ilgilendiren tapu ve mülkiyet sorununun çözümüne yönelik bir adım daha atıldı.

Belediye Meclisi, tapu ve mülkiyet sorununun çözümüyle ilgili önemli bir karara imza atarak, ilçe sınırları içindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait arazilerin Sarıyer Belediyesi'ne devredilmesi ile ilgili girişimlerde bulunmak üzere Belediye Başkanı Şükrü Genç'e yetki verdi.

"Mülkiyet sorunu vatandaşın lehine çözülecek"

Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer'de Büyükşehir Belediyesi'ne ait arazilerin üzerinde çok sayıda vatandaşın yaşadığını belirterek, "Bu araziler üzerinde ikamet eden vatandaşların mülkiyet sorununun çözümünü, bu insanları yerlerinden etmeden, evlerinde kalmaları ve yaşamlarını Sarıyer'de sürdürmelerini sağlamak üzerine kurduk. Büyükşehir Belediyesi de bu konuda bizimle aynı noktaya gelmiş durumda. Alınan bu karardan sonra girişimlerde bulunarak, Sarıyer'de yaşayan vatandaşların lehinde bir çözüm üretmek amacındayız" dedi.

Başkan Şükrü Genç, Sarıyer'de yaşayan vatandaşların tapularını verebilmek için böyle bir kararın alınmasının önemli olduğuna dikkat çekerek, "Meclis, Sarıyer'deki vatandaşın iradesini temsil ediyor. Buradan çıkacak her karar vatandaşların menfaatine olmalı. Gelin hep birlikte bu yetkiyi vererek, Sarıyer'in iradesini ortaya koyalım" diye konuştu. AK Parti Sarıyer Meclis Üyeleri de Sarıyerlilerin lehinde alınacak her türlü kararı destekleyeceklerini kaydetti.

Mecliste yapılan oylama sonucunda ilçede bulunan Büyükşehir Belediyesi'ne ait arazilerin, Sarıyer Belediyesi'ne devredilmesiyle ilgili Belediye Başkanı'na yetki verilmesi hakkındaki Başkanlık teklifi oyçokluğuyla kabul edildi.
Sarıyer Belediye Meclisi'nde, kendilerini ilgilendiren konuları dikkatle takip eden vatandaşlar, alınan karardan memnun olduklarını belirttiler.

Maden Mahallesi'nde vatandaş mağdur edilmeyecek

Sarıyer Belediye Meclisi'nde, Maden Mahallesi'nde yaşayan çok sayıda vatandaşı ilgilendiren bir önerge de gündeme geldi.

Maden Mahallesi'nde 112 haneyi ilgilendiren imar planlarında tadilat yapılması hakkındaki önergeyle ilgili Meclise bilgi veren İmar Komisyonu Başkanı Erdal Sarıgöl, mevcut imar planında yol olarak gözüken yerde 112 binanın yer aldığını ve yaklaşık 500'e şakın vatandaşın yaşadığını belirterek,  "Bu bölgede yaşayan vatandaşların mağdur olmaması için, mevcut planda tadilat yapılarak vatandaşın lehine bir çözüm üretilebilir. Meclisimizin bu konuda duyarlı olmasını diliyorum" dedi.

Mecliste yapılan oylama sonucunda, Maden Mahallesi'nde 112 haneyi ve burada yaşayan 500'e yakın vatandaşı ilgilendiren imar planlarında tadilat yapılmasıyla ilgili önergenin İmar Komisyonu'na havalesi oybirliğiyle kabul edildi.

Hüseyin Belibağlı/emlakkulisi.com

 


Geri Dön