24 / 04 / 2024

Sarıyer’deki Avcılık Atıcılık Kulübü arazisine Spor Hastanesi geliyor!

Sarıyer’deki Avcılık Atıcılık Kulübü arazisine Spor Hastanesi geliyor!

Sarıyer İstinye’de boğaz sırtlarında Medical Park tarafından inşa edilecek olan özel spor hastanesinin 2016 yılından beri tartışma konusu olan imar planları koruma kurulu tarafından da onaylandı.




Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Sarıyer İstinye'de Boğaziçi geri görürüm sınırları içinde yer alan 127 bin metrekarelik arazi, 1997 yılında Spor Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokolle İstanbul Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü'ne verilmişti. Büyük bölümü yeşil alan olan boğaza nazır arsada 3 adet tenis kortu, Yaban Hayvanları Müzesi, 3 adet trap-skeet atış poligonu, misafirhane, havalı silahlar atış poligonu ile lokal ve idari binalar yer alıyordu. Sarıyer'in son yeşil alanlarından biri olan arsada Medical Park Hastaneleri'nin de sahibi olan Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'nın kurduğu vakıf aracılığı ile spor akademisi ve spor hastanesi inşa edilmesi gündeme geldi. Bu nedenle 2016'da arazinin imar planları İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından değiştirilerek “kentsel ve bölgesel büyük spor alanı” olarak belirlenmiş parsele spor akademisi ve spor hastanesi yapılmasının önü açılmıştı.

KURUL ÖNCE UYGUN BULMADI

2 yıldır süren planlama süreci şöyle işledi: 2016'da yapılan plan değişikliği yasa gereği değerlendirilmek üzere koruma kurullarına gönderildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne ulaşan plan 3 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na gönderildi. Kurul, plan notlarında belirtilen “Spor Akademisi, Spor Hastanesi” fonksiyonlarının spor alanlarında yapılabilecek fonksiyonları kapsamadığına dikkatleri çekti. Ayrıca değişiklik ile yoğunluğun arttırıldığına karar vererek plan teklifini de uygun bulmadı. 2017'nin Mayıs ayında plan bu haliyle İBB Meclisi'ne geldi ve kurulun uygun bulmamasına karşın oy çokluğu ile kabul edildi.

 

KURUL KARARINI DEĞİŞTİRDİ


Plan değişikliği meclisten geçtikten sonra tekrar İstanbul 3 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'na iletildi. 31 Ekim 2017 tarihli kurul kararında bu defa plan değişikliğinin tabiat varlıkları açısından sakıncalı olmadığı sonucuna varıldı. Kurul kararı 10 Ocak tarihli İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis oturumunda plana işlendi.


50 BİN METREKAREYE YAPILACAK

İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun AKP'li Başkanı Hadi Diler de parseldeki emsalin düşürüldüğünü ve arazinin sadece 50 bin metrekaresine yapılan protokol ile ilgili kuruluşa verildiğini belirtti. Diler, İstanbul'da bir spor hastanesine ihtiyaç olduğunu söyledi.

 

 


Geri Dön