20 / 04 / 2024

Sarıyer'e Köy projesi!

Sarıyer'e Köy projesi!

Sarıyer'e Köy projesi geliyor. Sarıyer Zekeriyaköy' e yapılacak olan içinde konut, kiralanabilir dükkanlar ile okul ve sosyal alanları kapsayacak 'Köy' adı verilen projenin tanıtımı yapıldı



ÇIRAĞAN Sarayı 'nda düzenlenen tanıtım toplantısına katılan Emlak Konut GYO Genel Müdür Yardımcısı Hakan Akbulut ile Siyah Kalem Mühendislik ve İnşaat Şirketi'nin Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Kahraman proje ile ilgili bilgiler verdi. 

Arazinin İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi tarafından detaylı olarak incelendiğini ifade eden Akbulut, şöyle konuştu: "Bu doğrultuda korunması gereken ağaçların tamamına yönelik olarak bilimsel raporlar hazırlanarak imar planı çalışması başlatıldı. Yoğun ve nitelikli ağaç dokusunun bulunduğu alanlarda yapılaşmayı öngören konut ve ticaret alanı öngörülmeyerek bu alanlar yeşil olarak planlanmıştır. 

Orman fakültesi tarafından hazırlanan raporda orman niteliği taşımayıp askeri alan kullanımı sırasında dikilen bitki örtüsünün de planlama alanında yer aldığı belirtilmektedir. 

Emlak Konut'un bütün projelerinde olduğu gibi 'Köy Projesi'nde de çevreye duyarlı, depreme dayanıklı sağlıklı konut stoğuna önem veren bir konsept planlanarak projemiz geliştirilmiştir. Ruhsat alma aşamasında ise tüm projeler ruhsat öncesi Tabiat Varlıkları Koruma Komisyonu onayına sunularak, komisyonca yapılan inceleme ve tetkikler sonucu varsa yine uygun görülmeyen alanlar ve vaziyet planı düzeltilmiştir. Bu doğrultuda onaylanarak ilgili belediye tarafından yapı ruhsatı verilmiştir." 


Bizim Anadolu


Geri Dön