28 / 03 / 2024

Sarıyer'e sağlık merkezi inşa ediliyor!

Sarıyer'e sağlık merkezi inşa ediliyor!

Sarıyer Belediyesi, Maden Mahallesi'nde yeni bir sağlık ve yaşam merkezi için çalışmalara başladı. Merkeze koronavürüse karşı aşı geliştirme çalışmaları yapan Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin isimleri verilecek.



Sarıyer Belediyesi,ekolojik yaşama ilişkin farklı yaş gruplarının çeşitli eğitimler aldığı, atölyelerin gerçekleştiği ve vatandaşların kendi elleriyle ekim yaptığı sosyal yaşam merkezlerinden bir yenisini Maden Mahallesi’nde açmaya hazırlanıyor. 

Sarıyer Belediyesi'nde yer alan habere göre; daha önce milli basketbolcu Cevahir Sönmez’in adının verildiği bir spor kompleksi olan alanda inşası devam eden ve 14 Mart Tıp Bayramı’nda açılması hedeflenen merkeze geliştirdikleri koronavirüs aşısıyla tüm dünyaya umut olan Özlem Türeci ve Uğur Şahin’in ismi verilecek.

Sarıyer e sağlık merkezi inşa ediliyor!

MERKEZDE YOK YOK 

Bünyesinde, haftanın beş günü danışmanlık hizmeti verecek bir psikolog, fizyoterapi ve fizik tedavi ünitesi, diyabeti önleme merkezi, bir eğitim salonu ve kan tahlili, şeker, kolesterol gibi değerlerin ölçülebildiği basit hizmetlerin verileceği bir laboratuvar ile spor salonunun yer alacağı merkezde; nefes terapisinden yogaya, pilatesten zumbaya kadar çeşitli spor aktiviteleri düzenlenecek. Bunun yanında diyabet ile yaşamı sürdürebilmek için gıdalarla alakalı çeşitli eğitimlerin verileceği büyük bir mutfak da yer alacak.

PROF. DR. UÇKUN GERAY’IN ADI YAŞATILACAK 

Merkezin basketbol sahasını da içinde barındıran kocaman bir bahçesi yer alıyor. Bu bahçe de en faydalı şekilde değerlendirilerek vatandaşın hizmetine açılacak. Var olan ağaçların yanı sıra Prof. Dr. Uçkun Geray’ın adının yaşatılacağı bir ağaçlandırma alanı ve yine insanların özel günleri için fidan dikebileceği bir ağaçlandırma alanı da olacak. Ayrıca hem vatandaşlar hem de hayvanlar, oluşturulacak yürüyüş parkurları, çocuklar için doğal malzemelerden oluşturulan oyun alanı, banklar ve jimnastik alanları da bahçede yer alacak.
 


Geri Dön