27 / 04 / 2024

Saruhanlı Belediyesi içme suyu yatırımına 4 milyon TL harcayacak!

Saruhanlı Belediyesi içme suyu yatırımına 4 milyon TL harcayacak!

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, ilçenin 2040 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak maliyeti 4 milyon 388 bin lira olan içme suyu yatırımı için düğmeye bastı.



Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, gazetecilere yaptığı açıklamada İlçede şu an 4 içme suyu sondajı, 2 adet de içme suyu deposu bulunduğunu belirtti. İlçenin her geçen gün büyüyüp gelişmesi nedeniyle içme suyunun önümüzdeki yıllarda yetersiz geleceğinin hesaplandığını ifade eden Yaralı, bu sorunun çözümü için hazırladıkları projenin İller Bankası "uca kabul edildiğini dile getirdi. 


Maliyeti 4 milyon 388 bin lira olan yatıranın yüzde 50'sinin İller Bankası tarafından, kalan yüzde 50'sinin 15 yıl geri ödemeli İller Bankasına borçlanarak Belediye'nin karşılayacağını anlatan Başkan Yaralı, projenin detaylarını şöyle açıkladı: "Projemizin startı verildi. Kumçay köprüsü yanında bulunan mülkiyeti belediyemize ait olan 38 dekar araziye 130 metre derinliğinde 2 adet içme suyu temini için sondaj açtırdık. 


Şimdi de Mütevelli beldesi yakınlarında 2(X) metreküplük ham su deposu ve 2 bin 500 metreküplük gömme su deposu inşaatına başladık. Bu noktada arıtma tesisimizi de hayata geçireceğiz. Sondajdan gelen su önce ham su deposunda depolanacak. Daha sonra arıtmadan geçerek gömme su deposuna ulaştırılacak. Buradan da ilçe merkezine antılmış su verilecek." 


İstanbul Gazetesi 


Geri Dön