24 / 04 / 2024

Satıcıya e-ticarette koruma kalkanı! 5 gün içinde ödeyecek!

Satıcıya e-ticarette koruma kalkanı! 5 gün içinde ödeyecek!

E-ticarette hizmet sağlayıcı kişilere güçlü koruma kalkanı geliyor. Satış platformu, satıcıyı savunmasını henüz almadan tek taraflı sistemden çıkaramayacak, parasını da beş gün içinde ödeyecek. İşte detaylar…



KİMLİK TESPİTİ YAPILACAK

E-ticaret platformları, satıcı kişilerin bilgilerini belgeler üzerinden doğrulayacak, tanıtıcı bilgilerini doğrulamamış olan firmaya aracılık hizmeti vermeyecek. Her sene ocak ve temmuz zamanlarında satıcı firmanın bilgilerine kontrol uygulanacak. Bilgilerin güncel olmadığının tespit etmesi gibi bir durumda firmaya en fazla üç gün süre verilip ve bilgilerin güncellenmesi istenmiş olacak. Bu zaman dilimi içinde bilgilerini doğrulamayan firmaya aracılık hizmeti kesintisi uygulanacak.

YASA DIŞI ÜRÜNDE 24 SAATTE İLGİLİ BİRİME HABER VERİLECEK

Diğer kanunlarda ise aksine hüküm bulunmadığı sürece internet satış platformu, satıcıların ürünlerinden sorumlu olmayacak. Satılan ürünün yasa dışı olduğunu bildiren platform, içeriği en geç 24 saat içinde yayımdan kaldırılıp, ilgili birimlere bilgi aktarılacak. Kamu kurumlarının, satılan ürün ile ilgili hukuka aykırılık bildiriminde bulunması dahilinde e-ticaret platformu, içerikten haberdar şekilde kabul edilecek. Fikri ve sınai mülkiyet hakkının ihlal edildiğini varsayanlar delilleri ile birlikte e-ticaret platformuna başvuracak. E-ticaret platformu, kendisinin ya da ekonomik bütünlük içinde bulunduğu kişilerin markasını taşıdığı malları, aracılık hizmeti sunmuş olduğu elektronik ticaret pazar yerlerinde satışa çıkaramayacak, satışına aracılık edemeyecek. İnternetten satış gerçekleştirenler ürünlerinin satış ya da iade verileri, özellikleri, açıklamaları, görselleri, soru, cevap ve değerlendirmeler, en çok tercih edilen ürün verileri, alıcıların cinsiyet, yaş grubu, il ve ilçe dağılımı ile satın alma gün ve aynı zamanda saat verilerine platform üzerinden ulaşabilecek.

 Satıcıya e-ticarette koruma kalkanı! 5 gün içinde ödeyecek!

Herkes tek tek konuşuyor! Peki 2023 asgari ücret ne kadar olacak? İşte tüm detaylar…

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleri hesaplara yattı! SED’e nasıl başvurulur? SED yardımı ne kadar?

Türkiye’de bulmanın imkansız olduğu Xiaomi 11T Pro Hepsiburada’da! 19 Ekim 2022 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön