25 / 04 / 2024

Satın alma gücündeki erime, konut satışlarını etkiliyor!

Satın alma gücündeki erime, konut satışlarını etkiliyor!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Öztrak, "Vatandaşın satın alma gücündeki erime, konut satışlarını etkiliyor" dedi...



CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekat bölgesinde bir askerin şehit olduğunu hatırlatarak, şehide Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Öztrak, TÜİK tarafından ekonomide çok önemli veriler açıklandığını belirtti. Öztrak, buna göre, 2019 Ocak ayında konut satışlarının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 25, ipotekli konut satışlarının ise yüzde 77 düştüğünü söyledi. 

Faik Öztrak, bu rakamların son 6 yılın en düşük rakamları olduğuna dikkati çekerek, "Vatandaşın satın alma gücündeki erime, konut satışlarını etkiliyor. İşsizlik rakamları da ekonomide yaşanan krizin derinliği konusunda çok ciddi ipuçları veriyor. Sanayi üretimi geçtiğimiz yılın aralık ayında yüzde 10 daralmış. Üretimde bu boyutta bir daralmayı son olarak 10 yıl önce küresel kriz döneminde görmüştük. Bu daralma sarayın 2018 için büyüme tahmini olan yüzde 3,8 büyüme tahminin gerçekleşmeyeceğini ortaya koyuyor." şeklinde konuştu.

2019 Ocak'ta 72 bin 937 konut satıldı!
 


Geri Dön