28 / 03 / 2024

Seba Royal Konakları'na Rus yatırımcıdan dava

Seba Royal Konakları'na Rus yatırımcıdan dava

`Seba Royal Konutları'ndan villa alan Rus yatırımcı Ekaterina Klopicheva, 1.5 milyon dolarlık villanın parkelerinin kabardığını ve sürekli elektriklerin kesildiğini söyleyerek 100 bin liralık dava açtı.



Yatırım uzmanı Rus Ekaterina Klopicheva Amerikalı Carl Stephan George ile evlendi ve onun soyadını aldı. George çifti, geçtiğimiz günlerde avukatları Ali Kağan Şahin aracılığıyla Sarıyer Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak, İstinye sırtlarındaki "Seba Royal Konakları" yönetimine dava açtı. Georgelar, İstinye Mahallesi 50 pafta, 380 ada 54 parselde kayıtlı siteden 15 Haziran 2006'da satın aldıkları evlerinde zamanla çok sayıda "ayıp" ortaya çıktığını savundu. Dubleks evlerinin iddia edildiği gibi 332 değil, 258 metrekare olduğunu savunan davacı çift, mimari projede belirtilen merdiven, giriş ve asansör yerinin birbirini tutmadığını iddia etti.

Parke kabardı, havuz sızıyor

Bu durumun Sarıyer Sulh Hukuk Mahkemesi'nce atanan bilirkişi tarafından tespit edildiğini ileri süren çift, satış aşamasında kendilerine sunulan teknik şartnamede, jeneratör için, "Dairelerin asgari elektrik ihtiyaçlarını karşılayacak kadar olacaktır" ibaresine karşın, son 2 ayda 20 kez elektrik kesintisi yaşandığını iddia etti.

Bu nedenle bilgisayardan televizyona kadar evdeki elektrikli eşyaların zarar gördüğünü savunan davacı karı-koca, parkelerde kabarma, havuzda sızıntı, garajda ise akıntı olduğunu iddia etti. Kendilerinin davalı yönetimden, sözleşme ile uygulama arasındaki bu farklılığı tespit etmek için "elektrik alt yapı uygulama projesi"ni istediklerini ileri süren çift, bu taleplerinin de reddedildiği iddiasında bulundu.

'Konak' diye sattılar

Davacı George çifti, "konak" diye aldıkları evlerinde çok sayıda "ayıp" olduğunu ileri sürdü ve davalı yönetimden, fazlaya ilişkin hakları saklı kalmak kaydı ile şimdilik 100 bin TL tazminat talebinde bulundu. Davaya konu ayıpların giderilmesini de isteyen çift, bu isteklerinin yerine getirilmemesi durumunda ise evin rayiç bedelinin hesaplanarak kendilerine iadesini istedi. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

`Nataşa' DEMEYİ HAKARET OLARAK KABUL ETTİRDİ

YatIrIm uzmanı Rus Ekaterina Klopicheva ile Çevre Hastanesi'nin sahibi Dilek Aşçıoğlu, 5 Ekim 2003'te Yeniköy Köybaşı Caddesi üzerindeki çicekçi önünde kavgaya tutuştu. Klopicheva, "Aracını başka yere park et, arabamı çıkaramıyorum" diyen Mecidiyeköy'deki Çevre Hastanesi'nin sahibi Dilek Aşçıoğlu'na, "Biraz bekle, çiçek alıp geleceğim" yanıtını verince, aralarında tartışma çıktı. Olay büyüdü ve Klopicheva, kendisine o dönemde 7 yaşında olan oğlu Alex'in önünde "Nataşa" ve "Rus o...u" gibi kelimelerle hakeret ettiği iddiasıyla Aşıcıoğlu'na 50 binTL tazminat davası açtı. Sarıyer 1. Asliye Ceza Mahkemesi, 18 ay süren yargılamanın sonunda Aşıcıoğlu'nu 2 bin TL tazminat ve 1 ay hapisle cezalandırdı. Hapis cezası, toplam 188.78 TL paraya çevrildi. Ceza, Aşıcıoğlu'nun daha önceden sabıkası olmadığı gerekçesiyle, ertelendi. 2 kez Yargıtay'a giden ve bozulan davada, yerel mahkeme, 3'ncü kez aynı kararı verince, "Nataşa" demenin bedelinin 2000 TL olduğu "tescillenmiş" oldu.

Vatan


Geri Dön