24 / 04 / 2024

Seçimlerden sonra projeler kaldığı yerden devam ediyor!

Seçimlerden sonra projeler kaldığı yerden devam ediyor!

Genel seçimler nedeniyle bir süre gündemden düşen kentteki yatırımlar kaldığı yerden tam gaz devam ediyor.



Genel seçimler nedeniyle bir süre gündemden düşen kentteki yatırımlar kaldığı yerden tam gaz devam ediyor.


Ülke gündemini işgal eden genel seçimlerin sonuçlanması ile birlikte, belediyeler yatırımlarına kaldığı yerden devam ediyor. Okmeydanı'ndaki 50 yıllık tapu sorununu çözen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, dönüşüm için Fetihtepe ve Piripaşa'da start verdi. Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde tapu sorununun çözülmesiyle birlikte, ikinci ve en önemli adım atıldı. 


Toplam 1 milyon 650 bin metrekare alanı kapsayan Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin hak sahipleriyle bir araya gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Kentsel dönüştün projesine startı vermek için gün sayıyoruz. Tapusunu almış ve uzlaşmasını tamamlayan adalarda ilk kazmayı vuracağız" dedi. 


BELEDİYE MÜZE OLDU 


Küçükçekmece Belediyesi'nde de Tarih Müzesi'nin açılışı gerçekleştirildi. Yoğun gündem arasında keyifli bir açılış gerçekleştirdiklerini belirten Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, "Vatandaşlarımız ilçemizle ilgili ellerinde olan eski resim ve belgeleri bizimle paylaşsınlar" dedi. Müzede Kiiçükçekmece'nin tarihi; antik kalıntılar, imara açılması ve imar durumu, sosyal ve kültürel yaşam, spor ve Kiiçükçekmece'den simgeler gibi başlıklar altmda ele alınıyor. 

Metro İstasyonu'ndan Harbiye Kongre Vadisi'ne özel yaya yolu yapılacak. Yeni tünelde, yürüyen bantlar ve aydınlatılmış tünel sistemiyle mesafe kısaltılacak.

 

KONGRE VADİSİNE TÜNEL 


İDO'DA HGS Türkiye'nin en önemli projelerinden biri olarak inşa edilen Tuzla Marina da hizmet vermeye başladı. Denizin üzerinde konumlanan adacıklarda 154 üniteli alışveriş merkezi, dünyanın en hızlı roller coaster'larmdan ikisine sahip tema park ve 750 tekne kapasitesine sahip Tuzla Marina, eğlence, deniz, alışveriş ve sosyal yaşam alanlarım özel mimarisiyle bir arada sımuyor. 

Bu arada Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışma kapsamında, Osmanbey İstanbul'da Sirkeci-Harem, Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arasında arabalı vapur hattı bulunan İDO ise gişelerdeki beklemelerin önlenmesi amacıyla 5 Haziran'dan, itibaren HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) uygu laması başlattı. 


Sabah


Geri Dön