10 / 05 / 2024

Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metrosu geliyor! İBB açıkladı: Proje tasarımları ve teknik onayları tamamlandı! 

Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metrosu geliyor! İBB açıkladı: Proje tasarımları ve teknik onayları tamamlandı! 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin, İstanbullulara son dakika müjdesi verdi. Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metrosu geliyor! İBB açıkladı: Proje tasarımları ve teknik onayları tamamlandı!



NTV'de yer alan habere göre; İBB Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin, Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metrosu ile ilgili yaptığı açıklamasında, projenin Cumhurbaşkanlığı Kamu Yatırım Programı'na alınmasıyla ihale sürecine start verileceğinin altını çizdi. 

EBRD ve diğer finans kuruluşları ile görüşmelerin ilerlediğini dile getiren Pelin Alpkökin, "Bu hattımız ile metro erişimi olmayan Batı bölgesindeki 4 milyona yakın İstanbulluyu 2000’li yılların başından beri bekledikleri metrolarına kavuşturmak istiyoruz" açıklamasında bulundu. 

Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metrosu geliyor! İBB açıkladı: Proje tasarımları ve teknik onayları tamamlandı! 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin, Twitter hesabından gerçekleştirdiği açıklmasında, Sefaköy - Beylikdüzü Metrosu'nun güzergahını gözteren bir haritaya da verdi. 

Bu haritaya göre; Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metrosu'nda; Sefaköy, Küçükçekmece, Reşitpaşa, Avcılar Merkez, Cihangir, Saadetdere, Beylikdüzü, Yıldırım Beyazıt ve Tüyap olmak üzere, toplam 10 durak yer alacak. 

İş merkezleri, fuar alanları, fabrikaların da yer aldığı yeni hattın olduğu güzergahta yaklaşık 4 milyon kişinin yaşadığı ifade ediliyor.

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında da İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP raylı sistem hattı projesi için 925 milyon 396 bin 200 dolar, artı KDV ve sigorta primi tutarı kadar dış borçlanma talebine onay verildiği gündeme gelmişti. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi Kasım ayı üçüncü toplantısı Saraçhane'de yapıldı. Meclis ikinci Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı Başkanlığında gerçekleşen toplantıda İBB yönetiminin dış borçlanma talebi resmen karara bağlandı. 

‘Acil önlem alın! Göçük altından kurtardıklarımızı kaybedeceğiz’ uyarısı!

İstanbul'da kira yardımı resmen arttı! Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! 12 ve 18 ay süreyle tam bu kadar verilecek! 

Yerli otomobilimiz TOGG'a talep yağıyor! TOGG fiyatı ne kadar oldu? İşte TOGG fiyat listesi

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan son dakika açıklaması! İstanbul'da bu bölgeye dikkat! Riskli yerleri peş peş sıraladı...


Geri Dön