24 / 04 / 2024

Şefik Gül vefat etti!

Şefik Gül vefat etti!

Türkiye inşaat sektörünün duayen ismi yaşamını yitirdi. Sektöre 60 yılı aşkın süre hizmette bulunan Gülsan Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Gül, 79 yaşında Ankara'da hayatını kaybetti. 



Yurt içi ve yurt dışı inşaat müteahhitlik sektörünün duayen ismi, Gülsan Holding kurucularından Şefik Gül yaşamını yitirdi. 

Dünya'da yer alan habere göre; 1941 yılında Elazığ'da dünyaya gelen, 60 yılı aşkın süreden bu yana inşaat ve müteahhitlik sektörüne önemli hizmetler sunan Şefik Gül, Ankara’da kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Aynı zamanda memleketi Elazığ başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanındaki hayır işleriyle de tanınan, uzun yıllar kulüp yönetimlerinde aktif olarak görevde bulunarak spor dünyasına da katkılar sunan Şefik Gül, yönetim kurulu başkanlığını sürdürdüğü Gülsan Holding ile altyapıdan kamu ve özel sektör binasına, otoyoldan yüksek teknoloji ürünü köprülere uzanan geniş alanda çok sayıda eser bıraktı.

Küçük yaşta iş yaşamında

Duayen iş insanı Şefik Gül, babası Aziz Gül’ün yanında iş hayatına başladı. Babasının 1964'teki ani vefatından sonra, aile şirketinde bayrağı devraldı. Önceleri demir ticareti ve müteahhitliğe başlayan Gül, 1971'de kardeşleri Refik Gül ve Mehmet Gül ile birlikte Gülsan’ı kurdu. 1980’lerde Gülsan’ın merkezini Elazığ’dan Ankara’ya taşıyan Gül Kardeşler, daha sonra İstanbul’da da bir ofis açtı.

Kardeşleri Refik Gül ve Mehmet Gül’ün de üstün çabalarıyla Gülsan, önemli müteahhitlik işleri yaptı. Yıllar içinde kamu binalarından otoyollara, turizm yapılarına, teknolojik köprülere uzanan geniş bir alanda hizmet sundu. 1980’li yıllarda otoyol projeleri ile başlayan dönem, Gülsan’ın iş yaşamında dönüm noktası oldu. 2000'den itibaren, uluslararası alanda çalışmaya başlayan Gülsan, sırasıyla Afganistan, Irak, Kazakistan, Libya, Sırbistan, Suudi Arabistan, Ukrayna ve bazı Körfez ülkelerinde faaliyet sürdürmeye başladı.

Yurt dışına ilk kez Afganistan'daki yol yapım projeleriyle giren grup, Afganistan dışında, Ukrayna, Libya, Kazakistan, Güney Sudan ve Kenya’da USAID, Avrupa Yatırım Bankası (EBRD), Avrupa Birliği, Dünya Bankası ve İslam Kalkınma Bankası finansmanlı projeler hayata geçirdi. 

Bugüne dek ülke dışında 10'dan fazla proje yapıldı. Kazakistan, Kenya ve Uganda’daki otoyol yapım projeleri ise hala sürüyor. 

Adıyaman’da inşa edilen Gergin Eğik Askılı Nissibi Köprüsü Gülsan’ın dünya çapında önemli projelerinden biri olarak kayda geçti. Türkiye’nin yüzde 100 yerli teknolojisi ve iş gücüyle yapılan proje Mayıs 2015’te hizmete açıldı. Tasarım, inşaat ve müşavirlik açısından Türkiye’nin ilk yerli gergin, eğik, askılı köprüsü olma özelliğine sahip. 

Dünya çapında projeler üretti

Malatya-Elazığ arasındaki dünya sıralamasına giren Kömürhan Gergin Eğik Askılı Köprüsü ve Artvin’de Dengeli Konsol Köprüler içeren Yusufeli Grubu köprüleri Gülsan’ın dünya çapındaki diğer önemli projelerinden oldu.

DEV PROJELERE İMZA ATAN GÜLSAN'IN EKİP BAŞIYDI...

Şefik Gül, ödüllü altyapı ve otoyol inşaatlarını, dünya çapında köprü projelerini hayata geçiren Gülsan’ın ekip başıydı. 60 yılı aşkın süre iş yaşamında yer aldı. Yanı sıra hayır işlerine de önem verdi. Elazığspor, Ankaragücü ve Fenerbahçe Spor kulüplerinde yöneticilik görevlerini üstlendi. Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Gül, şirketlerinin ve ailesinin iş serüveniyle ilgili olarak, “Yaklaşık 50 yıldır yol işleri yapıyoruz. Bu süre zarfında Grubumuzun temel taşı hep altyapı, yol, otoyol inşaatları ve köprüler oldu. 500’e yakın köprü ve bin kilometreye yakın yol inşaatını bu yarım asırlık sürede tamamladık. Projelerimizle Türkiye ve dünya ölçeğinde başarılara imza attık. Gülsan Grubu’nun bugünlere gelmesinde katkısı ve emeği olan tüm mensuplarımıza ve paydaşlarımıza teşekkür ederim” açıklamasında bulunmuştu.

Şefik Gül kimdir?


Geri Dön