27 / 04 / 2024

Şehir hastaneleri ile ilgili bazı sorunlar meclis gündeminde!

Şehir hastaneleri ile ilgili bazı sorunlar meclis gündeminde!

Şehir hastaneleri ile ilgili bazı sorunlar meclis gündemine taşındı. MHP'li Erbaş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, şehir hastaneleri ile ilgili bazı sorunlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Erbaş, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

MHP'li Erbaş, ''Birleştirilmiş ve devasa büyüklükteki şehir hastanelerinde uygulamada birçok sıkıntı yaşandığı yönündeki iddialar sık sık kamuoyuna yansımaktadır'' diye konuştu.

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş'ın soruları:
1- Özellikle metropol şehirlerimizde şehirlerin ana hatlarına yakın yerlere, kuzey, güney, doğu, batı şeklinde planlanması gereken şehir hastanelerinin mevcut halinde ulaşım için belediyelerle çalışma yapılacak mıdır?

2- Şehir hastanelerinin hizmete girdiği il merkezindeki hastanelerin büyük bölümü kapatılmaktadır. Dolayısıyla şehir merkezlerinin dışında yer alan şehir hastanelerine acil durumlarda zamanında ulaşılamadığı için hastaların hayatını kaybettiği yönündeki eleştirilere katılıyor musunuz? Bu durumu düzeltmeye yönelik bir çalışmanız var mıdır?

3- Binlerce yatak kapasiteli şehir hastanelerinde uygulamada yaşanan sorunların giderilmesi konusunda bir çalışmanız var mıdır?

4- Acil durumlarda, ameliyat esnasında yaşanabilecek ani sıkıntılarda başka bir bölümün uzman doktoruna ihtiyaç duyulması halinde bu doktorun ameliyathaneye ulaşmasının bloklar arası mesafe nedeniyle yaklaşık yarım saat sürdüğü iddia edilmektedir? Bu zaman kaybından oluşabilecek problemler için çözüm üretilecek midir?

5- Şehir hastanelerinde altyapı sistemindeki eksiklikler nedeniyle oluşan ya da oluşabilecek sağlık riski var mıdır?

6- Şehir hastanelerinin kurulduğu illerimizde özel hastanelere ruhsat verilecek midir?

7- Şehir hastanelerinden Katma Değer Vergisi alınmakta mıdır?

8- Birçok şehir hastanesinde döner sermaye ödemeleri ile ilgili sorun yaşandığına dair bilgiler gelmektedir. Bu konu ile ilgili bir çalışma var mıdır?


 


Geri Dön