23 / 04 / 2024

Şehir hastaneleri Türkiye'ye büyük sağlık vizyonu kazandıracak!

Şehir hastaneleri Türkiye'ye büyük sağlık vizyonu kazandıracak!

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Adana'da açılması planlanan şehir hastanesi ile yapımı devam eden yeni stadyum inşaatında incelemelerde bulundu.



AB Bakanı Çelik Adana'da

- Çelik, açılması planlanan şehir hastanesi ile yapımı devam eden yeni stadyum inşaatında incelemelerde bulundu

- Bakan Çelik:

- "Şehir hastaneleri bulundukları illere, Türkiye'ye büyük bir sağlık vizyonu, vatandaşımıza büyük bir sağlık hizmeti olarak kazandırılacaklar"

ADANA (AA) -  Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Şehir hastaneleri bulundukları illere, Türkiye'ye büyük bir sağlık vizyonu, vatandaşımıza büyük bir sağlık hizmeti olarak kazandırılacaklar." dedi.


Çelik, Adana'da açılması planlanan şehir hastanesini gezdi, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.


Hastane inşa edilirken zaman zaman ziyaretlerde bulunarak incelemeler yaptığını anlatan Çelik, hastanenin bitmiş durumda olduğunu belirtti.


Şehir hastanelerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakından takip ettiği, hükümetlerinin en büyük hayallerinden biri olduğunu söyleyen Çelik, şunları kaydetti:


"Şehir hastaneleri bulundukları illere, Türkiye'ye büyük bir sağlık vizyonu, vatandaşımıza büyük bir sağlık hizmeti olarak kazandırılacaklar. Gördüğüm kadarıyla Adana'dakinin çok özel bir yeri var. Burada neredeyse dışarıdaki restoranlar düzeyinde yemekhaneler var. Üç yataklı bir oda yok, ya bir kişi ya da iki kişi kalınıyor. Bu bina ödül almış bir bina. Yaklaşık bin 550 yatak kapasiteli bir yer. Dolayısıyla bütün Adana'ya ve Çukurova'ya çok büyük bir hizmet getirecek. İnşallah yakın zamanda önümüzdeki günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın programına göre onun Adana'ya teşrif etmesiyle birlikte buranın resmi açılışı yapılacak ama tabii ondan önce hasta kabulü söz konusu olacak."


Çelik, hastanenin tüm ekipmanıyla hazır durumda olduğunu belirtti.


Hastanede depreme dayanıklılıktan helikopterle hasta sevkiyatına kadar tüm detayların düşünüldüğünü anlatan Çelik, "Hakikaten muhteşem bir eser. Adana'ya büyük bir eser kazandırılmış oldu. Her şey tamamen vatandaş odaklı, vatandaşın bütün ihtiyaçları düşünülerek gerçekleştirilmiş bir eser. Bırakın Türkiye'yi dünyada bile istisna sayılabilecek eserlerden bir tanesi." dedi.


- "Önümüzdeki sezon açılışını yapacağız"

Daha sonra yeni stadyumun inşaat alanına geçen Çelik, incelemelerde bulundu. 


Stadyumun çok güzel olacağını söyleyen Çelik, Adanalıların her bakımdan rahatça maçları izleyebilecekleri bir tesis inşa edildiğini belirtti. 


Stadın FIFA standartlarına uyduğunu ifade eden çelik, şunları söyledi:


"Takımların maçlarını rahatça oynanabileceği, seyircilerin yağmur ve olumsuz hava koşullarından etkilenmeden oyunların keyfini çıkaracağı bir yer haline geliyor. Birçok şey düşünülmüş. Yabancı takımların otobüsle stadın altına kadar gelmesi, vatandaşların hem buraya gelişte hem maçların bitiminden sonraki dağılma sırasında konforunun sağlanmasına dönük ulaşım önlemlerinin alınması, stat içinde rahat etmeleri için oturak yerlerinden çatıya kadar her türlü şey düşünülmüş. İnşallah çok geç olmayan bir tarihte bitecek. İnşallah nisan-mayıs gibi burası bittiğinde önümüzdeki sezon açılışını yapacağız."



AA


Geri Dön