26 / 04 / 2024

Şehir hastanelerinde garanti nedeniyle devletten para çıkmayacak!

Şehir hastanelerinde garanti nedeniyle devletten para çıkmayacak!

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Vural Kavuncu şehir hastaneleri ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. 




TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Vural Kavuncu şehir hastaneleri ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.   Vural Kavuncu; "Şehir Hastanelerinde hasta garantisi değil, işlem ve hizmet var. Garanti nedeni ile devletin milletin cebinden para çıkması olası değil." dedi.

 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "hayalim" dediği şehir hastanelerinin sağlıktaki gelişmeleri taçlandıracağını vurgulayan Kavuncu, şehir hastanelerinin ferah ve geniş mekanlarda kurulduğunu, son sistem teknoloji ile yüksek standartlarda planlandığını açıkladı.

 

17 projenin inşaat çalışmalarının devam ettiğini, diğer projenin de ihale aşamasında olduğunu vurgulayan Kavuncu sözlerine şöyle devam etti:

 

"Bugün geldiğimiz noktada nitelikli yatak oranı yüzde 60’lara ulaştı, 2023 hedefi ise yüzde 100'e ulaşmak. Şehir hastaneleri öncelikle hastanelerimizin bir dönüşüm projesidir. Mevcut projelerde 26 bin yatak olacak, 16 bin yatak ise artış olacaktır. Eski hastaneler, bina özelliği uygun ise kullanılabilecektir."


Geri Dön