29 / 03 / 2024

Şehir hastanelerine kur revizyonu!

Şehir hastanelerine kur revizyonu!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen düzenleme kapsamında hastanelere ödenecek kira bedellerinin aşağı yönlü revize edilmesi için yetki verildi.



TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen düzenleme kapsamında hastanelere ödenecek kullanım bedellerinin (kira bedellerinin) aşağı yönlü revize edilmesi için yetki verildi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; düzenlemenin nedenini Hazine ve Maliye Bakanlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Vekili Serhat Köksal açıkladı. Köksal, şehir hastaneleri için kira bedellerinde 8 katlık artış olabilme ihtimali olduğunu söyledi. 

Şehir hastaneleri sözleşmelerinin 2011-2012 yıllarında yapıldığını sözlerine ekleyen Köksal şu açıklamalarda bulundu: “2011, 2012 yıllarında düşük enflasyon ve düşük kur ortamında yapılan 25 yıllık sözleşmeler. Baktığımızda, uluslararası finansal piyasalardaki volatilite ve buradaki uluslararası finansal piyasalardaki problemlerin ülkemizde de yansımaları sonucunda bu etkenlerin sözleşmelerdeki etkilerini araştırdık... Buna şöyle diyebiliriz, başlangıçta 10 dolarsa bitişinde 80 dolara çıkma ihtimali, olasılığı var. Bir bürokrat arkadaşlarımızla bunu tespit ettik.”

Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir ise komisyona bilgi verip şehir hastaneleri sözleşmelerinde kira bedellerinin her 3 ayda bir TEFE, TÜFE ortalaması artı dövizi içeren bir formülle belirlendiğini sözlerine ekledi.
 


Geri Dön