29 / 03 / 2024

Şehir planlamacılığında dikkatli olunmalı!

Şehir planlamacılığında dikkatli olunmalı!

AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, "Tarihi Yarımadayı kesinlikle koruma altına almak şart, şehir planlamacılığında daha dikkatli olmak gerekir." dedi.



AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, şehir planlamacılığında daha dikkatli olmak gerektiğini belirterek, İstanbul gibi tarih ile modern hayatın içiçe geçtiği bir şehirde mimariye titiz yaklaşmak gerektiğini söyledi. 


Metropol mimarisi konusunda görüşlerini açıklayan Erkurtoğlu, İstanbul'un eski ve yeni şehir olarak ayn ayn şehir planlaması yapılmasını önerdi. "Tarihi Yarımadayı kesinlikle koruma altına almak şart" diyen AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Erkurtoğlu. "Ne yazık ki İstanbul'u koruyamadık Bugün Viyana'ya, Paris'e veya Budapeşte'ye gittiğinizde orada şehrin ve tarihi eserlerin nasıl korunduğuna şahit olabiliyorsunuz. Tabii bu durum şehrin büyümesine engel olmamış. Şehrin siluetine zarar vermeden, yeni alanlara doğru yeni yapılaşmalara ağırlık verilmiş" dedi.


DİKEY MİMARİDEN YANAYIM 


İstanbul'un tarihi lokasyonları dışında yatay mimari yapmaktan ziyade, dikey doğrultuda bina yapmayı doğru bulduğunu ifade eden Erkurtoğlu, "Mesela Fikirtepe, Kadıköy ve diğer ilçelerde 15 kat yasağı gibi engeller konulmamalı. Tarihi şehir dışında yüksek binaların yapılmasına izin verilmeli" diye konuştu. 

Mimar Ahmet Erkurtoğlu, kentsel dönüşümde çevre duyarlılığının yanında sosyal hayatı ilgilendiren hususların da ön plana çıkartılması gerektiğini sözlerine ekledi Erkurtoğlu, "Bu gidişle İstanbul 'un her tarafı maalesef beton yığını haline gelecek" şeklinde konuştu.



Yeni Akit


Geri Dön