24 / 04 / 2024

Şehit Adem Aktaş'ın ailesine ev satın alınacak!

Şehit Adem Aktaş'ın ailesine ev satın alınacak!

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonlarda şehit olan Uzman Çavuş Adem Aktaş'ın kirada oturan ailesine Kültür ve Turizm Bakanı Ünal'ın talimatıyla ev satın alınacak.



Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonlar sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan Uzman Çavuş Adem Aktaş'ın Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde kirada oturan annesine hemen bir ev alınması konusunda talimat verdi. Şehit annesi Hatice Aktaş, "Allah sizden razı olsun" dedi. 


ŞEHİT AİLESİNİ TESELLİ ETTİ 

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonlar esnasında teröristlerle girişilen sıcak temas sonunda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) 30 Ocak 2016 tarihinde şehit olan 27 yaşındaki Uzman Çavuş Adem Aktaş'ın cenaze törenine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın, şehit annesi Hatice Aktaş ile kardeşi Bayram Aktaş ile yakından ilgilendi. 



HER ZAMAN HİZMETİNİZDEYİZ

Kocası Ali Aktaş'ı 12 yıl önce Cezayir'de çalışırken kaybeden anne Hatice Aktaş'ın kirada oturduğunu öğrenen Bakan Ünal, şehidin ailesine bir ev alınması konusunda talimat verdi. Bunun üzerine Elbistan Kaymakamlığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile temasa geçti. Bakan Ünal, "Bu cennet vatanın birliği, dirliği ve geleceği için canını feda eden şehitlerimizin emanetleri için ne yapılsa az. Bu kardeşiniz, bundan sonra bir evladınız olarak emrinizdedir" dedi. 


Sabah


Geri Dön