25 / 04 / 2024

Şehit Ömer Halisdemir Bilim ve Sanat Merkezi binasının devredileceği iddiası TBMM'de!

Şehit Ömer Halisdemir Bilim ve Sanat Merkezi binasının devredileceği iddiası TBMM'de!

İzmir Konak Şehit Ömer Halisdemir Bilim ve Sanat Merkezi binasının imam hatip okuluna devredileceği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Murat Bakan, İzmir Konak Şehit Ömer Halisdemir Bilim ve Sanat Merkezi binasının imam hatip okuluna devredileceği iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bakan, sorusunun Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Bakan, ''Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim'' diye konuştu. 

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın soruları:
1- İzmir Konak Şehit Ömer Halisdemir Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) binasının  yine aynı kampüste hali hazırda 3 binayı kullanan ve çok daha az öğrencisi olan KŞOH İmam Hatip Okulunun kullanımına verileceği iddiaları doğru mudur? Doğru ise hangi gerekçeyle bu karar alınmıştır? 

2- KŞOH BİLSEM binasının İmam Hatip Okulu'na devredilmesi söz konusu ise  Konak BİLSEM'in taşınabileceği alternatif yer sunulmuş mudur? 

3- Konak BİLSEM'in İzmir'in içinden ve çevresinden en çok sayıda öğrencinin  eğitim aldığı şube olduğu gerçeği göz önüne alındığında öğrencilerin yaşayacağı mağduriyet dikkate alınmış mıdır? Bu kararın yaratacağı sonuçlar üzerine değerlendirmelerde bulunulmuş mudur? Kararının gözden geçirilmesi düşünülmekte midir? 

4- Söz konusu veya benzer kararlar, Bakanlığınızın "bilim ve sanatı” önceliğinden  çıkardığı veya ikinci plana attığı anlamına mı gelmektedir? 

5- Üstün zekalı ve üstün yetenekli öğrencilerin okul dışında da gelişimlerini  sağlamak amacıyla açılan ve sınavla öğrenci kabul eden Bilim Sanat Merkezleri desteklenmeye devam edilecek midir? Bu konuda Bakanlığınızın bir yol haritanız var mıdır? Var ise somut hedefler nedir? 


Geri Dön