25 / 04 / 2024

Şahinbey'e yeni Bilim ve Sanat Merkezi!

Şahinbey'e yeni Bilim ve Sanat Merkezi!

Şahinbey Belediyesi, üstün zekalı çocukların özel eğitim alabilmeleri için Bilim ve Sanat Merkezi yapıyor. 1 yıl içinde tamamlanacak olan merkezde özel eğitim alanları ve laboratuarlar yer alacak



Gaziantep Şahinbey Belediyesi, kentte yaşayan üstün zekalı çocukların özelliklerine uygun eğitim alabilmesi için Bilim ve Sanat Merkezi yaptırıyor. Bir yıl içinde tamamlanacak olan merkezin temel atma törenine katılan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, uygun arsa bulunması halinde Şehitkamil ilçesine de bir merkezi Valilik olarak yapacaklarını söyledi. 


ORTALAMANIN ÜSTÜNE ÇIKACAĞIZ 

Temel atma töreninde konuşan Vali Ali Yerlikaya, Gaziantep'in eğitimde hak ettiği yere gelmesi için yerel kaynakların yanı sıra merkezi hükümet bütçesinden de önemli miktarda kaynak ayrıldığını belirterek, "Kentimizin eğitimde bulunduğu yeri kabul etmiyoruz. Bunun için okul öncesinden başlayarak tüm alanlarda okullaşma oranını ülke ortalamasının da üstüne çıkarmayı hedefliyoruz" dedi. 


YÜZDE 79 ÜNİVERSİTE BAŞARISI 

Eğitime büyük önem verdiklerini söyleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise belediye olarak çok sayıda eğitim merkezi ve okullar inşa ederek halkın hizmetine sunduklarını söyledi. Tahmazoğlu, "73 tesisimizde 40 ayrı branşta kurs veriyoruz. Geçen yıl üniversite hazırlık kurslarımıza devam eden öğrencilerden yüzde 79'luk bir başarı sağladık. Yine TEOG kurslarımıza devam eden öğrencilerimizden 3 bin 198'i Fen, Anadolu ve diğer güzel liselere yerleşti" dedi. 


BİR YIL İÇİNDE BİTECEK

Gaziantep'te çok sayıda üstün zekalı çocuk bulunduğunu ancak imkansızlıklar nedeniyle bunların gerekli eğitim alamadığını vurgulayan Başkan Tahmazoğlu, "Halen bir okulun içindeki bir binada sıkıntılı bir ortamda sınırlı eğitim veriliyor. Bunun üzerine yeni gelişen bölgemiz olan Akkent'te tam donanımlı bir Bilim ve Sanat Merkezi yaptırarak bu çocuklarımızın hizmetine sunmaya karar verdik. Merkezimiz gerekli laboratuar ve donanımıyla bir yıl içinde hazır olacaktır" diye konuştu. 


Sabah


Geri Dön