20 / 04 / 2024

Şehitkamil'in sanat merkezi projeleri mimar adayları için sergilendi!

Şehitkamil'in sanat merkezi projeleri mimar adayları için sergilendi!

Şehitkamil Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Sanat Merkezi Ulusal Mimari Fikir Projesi Yarışması’na katılan projeler, Gaziantep Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Bölümü öğrencileri için özel olarak sergilendi




Şehitkamil Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Sanat Merkezi Ulusal Mimari Fikir Projesi Yarışması’na katılan projeler, Gaziantep Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Bölümü öğrencileri için sergilendi. Başkan Rıdvan Fadıloğlu, sergiye katılan öğrencilerle birlikte dereceye giren projeler üzerinde fikir alışverişinde bulundu.



Şehitkamil Belediyesi tarafından Gaziantep’e kazandırılacak olan Sanat Merkezi’nin mimari projesi için geçtiğimiz aylarda düzenlenen Sanat Merkezi Ulusal Mimari Fikir Projesi Yarışması’na katılan 65 proje, Gaziantep Üniversitesi’nde görücüye çıktı. Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde açılan sergiye; Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Özgür Girişken, Gaziantep Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Mustafa Özakçe, Mimar Sıktı Severoğlu ve Gaziantep Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri katıldı.


 


ÖĞRENCİLERİMİZİ DE YARIŞMACI OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ


Sanat Merkezi projesinin geçen Kasım ayında tanıtımını jüri üyeleriyle birlikte gerçekleştirdiklerini belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Gaziantep Üniversitelerimizin Mimarlık Bölümünde bu serginin yapılmasını sağlayarak, öğrencilerimizin fikrini almak istedik. Bugün, ilk olarak Gaziantep Üniversitesi’nden başladık. Daha sonra Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde bu sergimizi gerçekleştireceğiz. Amacımız; mimarlık fakültesi öğrencilerimizin bu projeleri yerinde inceleyip, bu konuda kendilerini geliştirmesi ve bundan sonraki süreçte de yapılacak olan yarışmalara onların da yarışmacı olarak katılmasını sağlamak” dedi.


 


25 YIL SONRA İLK DEFA BİR PROJE YARIŞMASI GERÇEKLEŞTİRDİK


Yaklaşık 25 yıldır Gaziantep’te herhangi bir proje yarışmasının yapılmadığına dikkat çeken Başkan Fadıloğlu, “25 yıl aradan sonra yapmış olduğumuz yarışma, 65 projenin katıldığı ve tüm Türkiye’de ulusal bir mimari proje yarışmasıydı. Bu proje, daha önceden yapılmış olan bir katlı otoparkın üzerinde bir sanat merkezi projesi. Bu 65 projenin içerisinden birinci, ikinci ve üçüncüler, ondan sonra da mansiyon ödüllü olanlar seçildi. Şuanda öğrencilerimizin incelemesi için sergimizi burada açtık. Bundan sonraki süreçte de imkanlar dahilinde mümkün olduğu kadar yarışmalarla proje elde etmek istiyoruz. Daha fazla katılımcının ve daha fazla fikirlerin ortaya çıkmasını sağlamak adına bunu önemsiyoruz. Şimdiden tüm öğrencilerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte yapacağımız projelerde değerli öğrencilerimizi yarışmacı olarak görmek istiyorum” şeklinde konuştu.


 


ÖĞRENCİLERİMİZİN İLGİSİNDEN DOLAYI SON DERECE MEMNUNUZ


Ulusal bir yarışmayla elde edilmiş bir mimarı projenin Şehitkamil Belediyesi öncülüğünde Gaziantep’te yeniden yapılmasından dolayı mutlu olduklarını ifade eden Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Özgür Girişken, şunları söyledi:


 


“Bu projenin olabildiğince kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu minvalde de bugün Gaziantep Üniversitesi’nde öğrenci arkadaşlarımız yapılan işleri görsün, onlar da fikir sahibi olsun, kendi ufuklarını genişletebilecekleri yeni açılımlar yapabilecekleri bir ortamda bulunsunlar istedik. Şuan itibariyle de öğrencilerimizin göstermiş olduğu ilgiden dolayı son derece memnunuz.”


 


BU ÇALIŞMALARIN DİĞER PROJELERE DE YANSIMASINI DİLİYORUM


Çalışmanın faydasına işaret eden Gaziantep Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Mustafa Özakçe, “Gerçekten bu konuyla ilgili öncelikle Şehitkamil Belediyesini ulusal bir proje hazırlayarak, güzel bir projenin hazırlanması için ve bu projeyi şehre kazandırılması için yapmış olduğu gayretlerden dolayı tebrik ediyorum. Sadece burada bir eserin kazandırılmasının ötesinde fikirlerin bir araya gelmesi, tartışılması ve şuanda sergilerde öğrencilerin bu fikirlerin üzerinden faydalanması birçok anlamda etkili oldu. Bu çalışmaların diğer projelere de yansımasını diliyorum” ifadelerini kullandı.


 


Bu tür projelerin kendileri için teşvik niteliğinde olduğunu ifade eden Gaziantep Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Bölümü öğrencileri, gelişimlerini sağlayacak bu tür faaliyetlerin devam etmesini istedi.



Şehitkamil Belediyesi



Geri Dön