18 / 04 / 2024

Şehr-i Bağcılar tanıtıldı!

Şehr-i Bağcılar tanıtıldı!

Kentsel dönüşüm kapsamında Bağcılar'da 3.5 ay önce temeli atılan ve inşaatı devam eden yeni yaşam merkezi Şehr-i Bağcılar, kamuoyuna tanıtıldı.



 

Bağcılar'da inşaatı devam eden yeni yaşam merkezi Şehr-i Bağcılar'ın tanıtım programına katılan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili açıklamalar yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, davetlilere, alışverişten spor merkezine kadar imkanları ve yaşam alanıyla ilçenin göz bebeği olacak sitedeki konutların tanıtımının yapıldığını belirten Çağırıcı, "Bağcılar'da kentsel dönüşüm iyi gidiyor ama arzu ettiğimiz noktada değiliz. Gönül arzu eder ki hızlı bir şekilde tamamlayalım. Depremin ne zaman geleceğini, bilemiyoruz. Biz hazırlıklı olmak zorundayız. Bağcılar'ın birçok dezavantajları var. En büyük dezavantajı parsel sayılarının metrekarelerinin düşük olması. 48 bin parsel Bağcılar'da mevcut. Bunların 40 bini 250 metrekarenin altında. Bu da yoğun bir yapılaşmayı getirdi. 100-120 metrekare parsel üzerinde, 5 veya 6 katlı binaların olduğu yerde, takdir edersiniz, dönüşüm kolay olmuyor." dedi.

 

Bağcılar'ın tamamında kentsel dönüşümü yapabilecek bir alt yapının ve planların hazır olduğunu da belirten Çağırıcı, parselleri birleştirerek, otoparklı, asansörlü, güzel konutlar elde edebildiklerini dile getirdi. Çağırıcı, bundan sonraki süreçte Bakanlığın yeni yaptığı çalışma ile rezerv alanlarıyla birlikte Bağcılar'da biraz hızlı hareket etme şansı elde edileceğini söyleyerek, "Bağcılar'da riskli alan olarak ilan ettiğimiz yerimiz, 700 bin metrekarelik alan. Bu alanda kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor. Kentsel dönüşüm kapsamında ilçemizde 20 bin daire yenilendi. Bağcılar için az bir sayı. Devam eden projelerle 30 bin konutu geçmiş olacağız. Orta vade 10 yıllık süreçte Bağcılar'da konutların yüzde 50'sini yenilemiş olacağız." dedi.

 

Tanıtımı yapılan Albayraklar sitesiyle ilgili de konuşan Çağırıcı, bu sitede 715 daire ve 26 blok olduğunu ifade etti. Burada normal bir yapılaşma olduğunu söyledi, Çağırıcı, şöyle konuştu:

"Bu projenin toplam maliyeti 213 milyon lira. Hedefimiz hızlı bir satış elde ederek, projeyi hızlı bir şekilde tamamlamak. Biran önce de buradaki hemşehrilerimiz konutlarına kavuşmuş olsunlar, biz de projelere ve yeni hedeflere bakalım. Fazla bir yoğunluk getirmemek adına da, burada oturanlardan yerinde dönüşüm yaparak, katkı payı alarak uyguladığımız, örnek bir proje oldu. Buradaki malikler 40'ar bin lira katkı payı verdiler. Bunu özellikle söylüyorum çünkü yoğunluğu arttırarak yapılacak kentsel dönüşümde katkı payı almadan da yapılabilirdi ama yaşam noktasında sıkıntı çekilebilirdi. Kentsel dönüşümde birinci önceliğimiz, bölgemizde müteahhitler ve serbest piyasa eliyle bu işin götürülmesi. Bu noktada Bağcılar'da çok iyi gidiyoruz. Birçok bölgede aynı anda kentsel dönüşümün yapıldığını da öncelikle ifade etmek istiyorum."  

 

Toplantının ardından örnek daireler de gezildi. Programa Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile Bağcılar Belediyesine bağlı Başak İnşaat yetkilileri, iş adamları ve vatandaşlar da katılım gösterdi.

- "21 blokta 1201 daire ve 22 işyeri yer alıyor" 

Demirkapı Mahallesi’nde 30 bin metrekarelik alanda hayata geçirilen Şehr-i Bağcılar’da 21 blokta bin 201 daire ve 22 iş yeri yer alacak. Otopark, asansör, güvenlik başta olmak üzere çağın ihtiyaçlarına uygun olan site, park ve çocuk oyun alanlarından oluşan 19 bin metrekarelik bir peyzaj alanına da sahip olacak. 


Geri Dön