18 / 04 / 2024

Seka Kamp Lojmanları restore edilecek!

Seka Kamp Lojmanları restore edilecek!

Seka Kamp alanında bulunan 5 adet yapının restorasyonu için Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü’ne yaptığı başvurunun ilk aşaması kabul edildi.



Seka Kamp alanında bulunan 5 adet yapının restorasyonu için Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü’ne yaptığı başvurunun ilk aşaması kabul edildi


Kartepe Belediyesi’nin Seka Kamp alanında bulunan 5 adet yapının restorasyonu için Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü’ne yaptığı başvurunun ilk aşaması kabul edildi. Kartepe Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü’nden konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde; “Seka Kampta bulunan 5 adet tescilli yapının rölöve, restorasyon, restitüsyon çalışmaları Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü’ne sunulmuş ve ilk aşamada rölöve projeleri onaylanmıştır. 


KONAKLAMA OLACAK

Bu kapsamda yapılan plan dahilinde, A Blok 58 metrekare, B Blok 55,25 metrekare, C Blok 57,30 metrekare olup ticari konaklama olarak hizmet verecektir. D Blok ise 57,45 metrekare olup, belediyeye ait konuk evi olarak kullanılacaktır. E Blok batı yönü ise 78,97 metrekare olup, belediye başkanlığı makamı olarak tasarlanmıştır.” Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü’nce onaylanan rölöve çalışmasıyla beraber, yapılacak projenin de ilk aşamasına geçilmiş oldu.


Kocaeli Manşet


Geri Dön