29 / 03 / 2024

Sekapark - Plaj Yolu Tramvay Hattı’nda raylar döşeniyor!

Sekapark - Plaj Yolu Tramvay Hattı’nda raylar döşeniyor!

Kentteki çalışmalarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sekapark - Plaj Yolu Tramvay Hattı’nda ray döşeme çalışmalarına geçti.



Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Akçaray Tramvay Hattı'nı Sekapark’tan Plaj Yolu’na kadar uzatıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, iki etap halinde çalışmaları gerçekleştirilen Sekapark- Plajyolu hattının Bilim Merkezi-Okullar birinci etabında çalışmalar ağırlıklı olarak devam ediyor. Altyapı çalışmaları ve zemin beton dökümü yapılan birinci etapta, ray döşeme işleri de gerçekleştiriliyor. İkinci etap olan Okullar Bölgesi-ve Plaj Yolu arasında ise hattın altyapı uygulama çalışmaları da gerçekleştiriliyor.

4 İSTASYON

Günlük kullanımda vatandaşların sıkça tercih ettikleri Akçaray Tramvay hattında Sekapark-Plajyolu kısmında 4 yeni istasyon yapılacak. 2.2 kilometre uzunluğundaki hatta, istasyonlar Seka Devlet Hastanesi, Kongre Merkezi, Okullar Bölgesi ve Plajyolu mevkilerinde bulunacak. Gidiş-dönüş 15 kilometrelik mevcut tramvay hattına 5 kilometrelik tramvay hattının eklenmesiyle Kocaeli’ndeki tramvay hattı uzunluğu 20 kilometreye çıkartılmış olacak.

ENTEGRE OLACAK YENİ HATLAR 

Öte yandan tramvay hattı giderek şehir geneline de yayılıyor. Daha önce ihalesi gerçekleştirilen projeye göre Kuruçeşme, Şehir Hastanesi ve Alikahya stadyum güzergahında toplamda 8 kilometre olmak üzere üç yeni hat mevcut hatta entegre edilecek. Kuruçeşme hattı 1 kilometre uzatılarak Paljyolu tramvay hattına bağlanıyor. Alikahya stadyum hattı da 3 bin 500 metre uzanarak Yahya Kaptan’da mevcut hatla birleşmiş olacak.


ŞEHİR HASTANESİ VE STADYUMA HAT

3 bin 500 metrelik Şehir Hastanesi hattı da Bekirdere bölgesinde tramvay hattına bağlanmış olacak. Şehir Hastanesi ve stadyum tramvay hattı kısmı 120 günde tamamlanacak ve hizmete girecek. Hastane hattında 5, stadyum hattında 7 Kuruçeşme hattında da 2 durak yer alacak. Körfez-Derince-İzmit istikameti 17 kilometre tramvay hattı için de ön proje çalışması gerçekleştiriliyor.


Geri Dön