25 / 04 / 2024

İkitelli-Ataköy Metro Hattı’nda raylar döşeniyor!

İkitelli-Ataköy Metro Hattı’nda raylar döşeniyor!

Yapım çalışmaları hızlandırılan Avrupa Yakası’nın önemli raylı sistemleri arasında yer alan İkitelli-Ataköy Metro Hattı’nda rayların döşenmesine başlanıyor. Raylarda ilk kaynak töreni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB Bürokratlarının katılımıyla yarın gerçekleştirilecek.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bir önceki dönemde yapım çalışmaları yavaşlayan İkitelli-Ataköy Metro Hattı’nda işleri hızlandırdı. İBB'de yer alan habere göre, projede tünel kazıları bir yandan sürerken, diğer taraftan da tamamlanan tünellerde ray döşeme çalışmasına başlanıyor.

İBB'de yer alan habere göre, hattın raylarında ilk kaynak töreni, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB Bürokratlarının katılımıyla yarın yapılacak. Mevcut Kirazlı-Olimpiyat Stadı-Başakşehir Metrosu’nun İkitelli İstasyonu’nun kuyruk tüneline inilerek gerçekleştirilecek olan tören, saat 11.00’de başlayacak.

İkitelli-Ataköy Metro Hattı’nda raylar döşeniyor!

13.5 kilometre ve 11 istasyondan meydana gelen İkitelli-Ataköy Metro Hattı; mevcut (M3) Başakşehir - Olimpiyat – Kirazlı Metro Hattı’nın İkitelli Sanayi İstasyonu’ndan başlayarak TEM ve D100 Karayolunu bağlayan Basın Ekspres Bağlantı Yolu’na paralel bir koridor izleyerek Ataköy İstasyonu’nda son buluyor. İkitelli-Ataköy arasını 23 dakikada alacak olan metro, saatte 72 bin yolcu taşıyacak.


Proje 5 raylı sistem ve metrobüs ile entegre olacak;

-İkitelli İstasyonunda, (M3) Başakşehir - Olimpiyat – Kirazlı Metro Hattı’nın Olimpiyat - İkitelli Sanayi kesimi
-Mehmet Akif İstasyonunda, (M7) Kabataş – Mahmutbey – Esenyurt Metrosu
-Mimar Sinan Cad. İstasyonunda, (M1B) Yenikapı-Kirazlı - Halkalı Metrosu
-Yenibosna İstasyonunda, (M1A) Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı ve Metrobüs
-Ataköy İstasyonunda Marmaray

 

Ataköy-Basın Ekspres-İkitelli Metro Hattı nereden geçecek?


Geri Dön