25 / 04 / 2024

Şeker, ayçiçek yağı, buğday ve arpa fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Stratejik karar verildi

Şeker, ayçiçek yağı, buğday ve arpa fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Stratejik karar verildi

Türkye'nin temel gıda ürünleri olarak kabul edilen şeker, ayçiçek yağı, buğday ve arpa fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Kritik karar açıklandı. Piyasalarda uygulanacak yeni kararın detayları haberimizde....



Dünyada Rusya-Ukrayna savaşı sonrası tehlike sinyallerinin çalmasına neden olan gıda krizi nasıl aşılacak? Avrupa gıda ve enerji krizini çözmek için alternatif formüller üzerinde çalışırken Türkiye'den de soruunun çözümüne yönelik stratejik kararlar alındı. "Halka tasarruf edin" çağrısı yapılacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında toplanan Fiyat İstikrarı Komitesi “Avrupa başta olmak üzere tüm dünyada enerji tasarrufuna yönelik önlemler en üst seviyede alınırken ülkemizde de enerji tüketim alışkanlıklarının bu istikamette yönlendirilmesine karar verilmiştir" açıklaması yaptı.

Fiyat İstikrarı Komitesi, enflasyon ile mücadele çalışmalarını ve gıda konularını ele almak üzere beşinci kez toplandı.

Toplantıda güncel enflasyon gelişmeleri mercek altına alındı. Küresel düzeyde enflasyonist baskılar ile gıda ve enerji arz güvenliğine ilişkin endişelerin yoğunlaştığı, içinde bulunulan süreçte emtia fiyatlarının seyri değerlendirildi.

Toplantıda alınan kararlar Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamayla kamuoyunun bilgisine sunuldu.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön