18 / 04 / 2024

Şeker fabrikaları kapatılmıyor, özelleştiriliyor!

Şeker fabrikaları kapatılmıyor, özelleştiriliyor!

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi konusuyla ilgili tüm soru ve eleştirilere yanıt veren Başbakan Yıldırım, “Özelleştirmeden geri dönüş yok” dedi.



 

Başbakan Binali Yıldırım, Genişletilmiş İl Başkanları toplantısının basına kapalı bölümünde 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesiyle ilgili eleştirilere yanıt verdi. Başbakan Yıldırım son günlerde gümdenden düşmeyen şeker fabrikaları ile ilgili açıklama yaptı.

Hürriyet Gazetesi'nden Gizem Karakış'ın haberine göre, İl başkanları, şeker fabrikası işçilerinin endişelerini Başbakan Yıldırım’a aktardı ve Yıldırım da bu eleştirelere; "Özelleştirmeden geri dönüş yok. Kapatılmıyor, özelleştiriliyor. İşçilerin çalışanların sosyal hakları korunacak. Her şey daha da iyi olacak" şeklinde yanıt verdi.

Özelleştirme ile ilgili memurların ve geçici işçilerin üç hakkı olduğunu ifade eden Yıldırım, "Kapatılmıyor, özelleştiriliyor. İşçilerin, çalışanların sosyal hakları korunacak. Her şey daha da iyi olacak" dedi. Kapatılmayan 11 fabrikaya isteyen işçinin geçebileceğini söyleyen Yıldırım, isteyen işçi ya da memurun mevcut fabrikada görevine devam edebileceğini belirtti. 

Burdur İl Başkanı Burdur İl Başkanı Volkan Mengi de toplantıda söz aldı. Mengi Burdur’da özelleşecek şeker fabrikasını almak istediklerini belirtti. Mengi, "PANKO Birlik, Ticaret Sanayi Odası, Ticaret Borsası, ilçe belediyeler ve işadamları ile birlikte biz fabrikayı almak istiyoruz" dedi. Başbakan Yıldırım ise bu talebe, "Satışa çıktı, özelleşecek. Siz de alabilirsiniz. Burdur bunu başarır, inanıyorum" şeklinde yanıt verdi.


Geri Dön