18 / 04 / 2024

Şeker fabrikalarının arsaları da satılıyor!

Şeker fabrikalarının arsaları da satılıyor!

Türkşeker'e ait olan 54 bin 934 metrekare alana sahip 16 adet taşınmaz pazarlık usulüyle ihale edilecek.



Türkiye Şeker Fabrikaları (Türkşeker) bünyesindeki 14 şeker fabrikasının geçen şubat ayında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satılacağının duyurulması ve nisan ayında ihalelerinin yapılarak özelleştirilmesinden sonra şirkete ait taşınmazlar da satışa çıkarıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre Türkşeker'e ait 54 bin 934 metrekare alana sahip 16 adet taşınmaz pazarlık usulüyle ihale edilecek.

Sputniknews'te yer alan habere göre, satış yoluyla özelleştirilecek taşınmazlar daha önce özelleştirilen 8 şeker fabrikasının bulunduğu şehirlerde yer alıyor.

15 Ekim saat 16:00'ya kadar teklif verilebilecek gayrimenkullerin satışı için süre, gerekli görüldüğü takdirde uzatılabilecek.

Kapalı zarf usulüyle teklif verilecek ihalede görüşmeler pazarlık usulüyle yapılacak fakat ihale komisyonu talep gelmesi durumunda satışı açık arttırma yoluyla yapma yetkisine sahip.


ORTAK GİRİŞİM GRUPLARI DA KATILABİLECEK

İhaleye girecek kişi ya da kurumlar tekliflerini TL cinsinden iletecek ve ihale Türk Lirası üzerinden peşin fiyat esasına göre değerlendirilece ve ihale bedeli peşin ödenecek.

Yapılan açıklamalara göre, ihaleye ortak girişim grupları da katılabilecek. Satışa konu taşınmazlardan birine teklif verilebileceği gibi ayrı ayrı olmak şartı ile birden çok taşınmaz içinde teklif verilebilecek.

Diğer bir yandan, verilen teklifler herhangi bir şartı içeremeyeceği gibi birden fazla teklif verilmesi halinde bu teklifler birbirleriyle ilişkilendirilemeyecek.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, şartname bedelini 200 TL olarak açıklarken, geçici teminat bedelleri de açıklanırken muhammen bedeller belirtilmedi.


Satışı yapılacak 16 taşınmaz ve geçici teminat bedelleri Resmi Gazete'de yayımlandığı şekliyle şu şekilde;


— Adana: Tufanbeyli'de 2 bin 692 metrekare

— Bayburt: Merkez ilçede 548 metrekare

— Çorum: Sungurlu'da 3 bin 482 metrekare ve Alaca'da 7 bin 994 metrekare

— Edirne: Merkez ilçede 3 bin 1 metrekare, Keşan ilçesinde 415 metrekare ve Uzunköprü ilçesinde 6 bin 477 metrekare

— Erzincan: Çayırlı ilçesinde 2 bin 987 metrekare

— Erzurum: Horasan ilçesinde 3 bin 190 metrekare, Pasinler Kethuda Mahallesi'nde bin 399 metrekare ve 4 bin 349 metrekarelik iki ayrı taşınmaz.

— Kırşehir: Kaman'da 3 bin 426 metrekare

— Yozgat: Akdağmadeni'nde 5 bin 271 metrekare, Sarıkaya'da 3 bin 881 metrekare, Çekerek ilçesinde 712 metrekare ve 5 bin 108 metrekarelik iki ayrı taşınmaz

Türkiye Şeker Fabrikaları 8 ildeki 16 gayrimenkulü özelleştiriyor!


Geri Dön