26 / 04 / 2024

Şekerbank konut kredisi faizlerinde indirim!

Şekerbank konut kredisi faizlerinde indirim!

Bankaların konut kredisi faiz indirimleri devam ediyor. Şekerbank da faiz oranlarında indirim uyguladı. Bankanın konut kredisi faiz oranları yüzde 1.5’in altına geriledi...



Şekerbank konut kredisi faizlerinde bir indirim daha uyguladı. Banka en son 9 Ağustosta faiz indirimine giderek konut kredisi faizlerini 20 baz puana kadar düşürmüştü. Banka politika faiz indirimleri sonrasından bugün bir faiz indirimi daha gerçekleştirdi.

Şekerbank Konut Kredisi Faizleri

Şekerbank faiz indirimi sonrasında konut kredisi için 5 yıl vadeye kadar yüzde 1.49, 7 yıl vadeye kadar yüzde 1.54 ve 10 yıl vadeye kadar yüzde 1.64 faiz oranı uygulamaya başladı. Bankanın yıllık konut kredisi maliyeti ise yüzde 22’ye geriledi.

Şekerbank Konut Kredisi Hesaplama

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; Şekerbank’tan 100.000 TL tutarda 5 yıl vadeli konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde kredinin vade sonunda masraflar hariç toplam geri ödemesi yaklaşık 152.00 TL oluyor. Kredinin aylık taksit tutarları ise yaklaşık 2.500 TL’ ye denk geliyor.

Şekerbank Konut Kredisi Masrafları

Şekerbank konutun krediye konu değer tespiti için yapılan ekspertiz raporu kapsamında azami 3.600 TL ve ipotek tesis için 160 TL masraf talep ediyor. Ayrıca konut kredisinin yüzde 0.5’i kadar kredi tahsisi ücreti alıyor.
 


Geri Dön