23 / 04 / 2024

Mustafa Demir: İmar affı gündemde yok

Mustafa Demir: İmar affı gündemde yok

Bakan Demir, Bartın'da AK Parti İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dünyada ekonomik, siyasal ve birçok alanda strateji üreten ve gündem oluşturan ülke haline geldiğini, bunu da AK Parti



AK Parti'nin temsil ettiği noktada halkın güven ve istikrarının olduğunu anlatan Demir, şöyle dedi:
"AK Parti'ye oy vermeyenelerin bile partimizin iktidarda olmasından memnuniyet duyduğuna birçok kez şahit oluyoruz. Türkiye çok sayıda alanda, bulunduğu coğrafyasıyla kilit ülke konumunda. Ülkemiz enerjide toplama ve dağıtım merkezi oldu."

İMAR AFFI
Bakan Demir, bir gazetecinin "Gündeminizde imar affı var mı?" sorusu üzerine de şunları kaydetti:
"(İmar affı) diye bir kavram asla söz konusu değil. İmar affı niye olmaz? İnsanın yaşaması için güvenli, sağlıklı ve elverişli olmayan yapılara kimlik veremezsiniz. Eğer bir yapı insanın içinde yaşamasına güvenli değilse, (ona af, kimlik kazandırayım, bazı şeylerden muaf tutayım) diyemezsiniz. Onun için de imar affı kavramı farklı bir değerdir. Kaçak, ruhsata aykırı yapılmış, bir kısım kimliği, nüfus cüzdanı olmayan yapılara düzenleme yaparak o kimliği vermek doğru değil.

Ancak ne olabilir? Ruhsatsız veya ruhsata aykırı bir yapının güvenli, sağlıklı olduğu konusunda tespit mekanizması oluşturursanız, böyle bir tespit yapılabilirse belki ona kimlik verilebilir. Ama bu imar affı da olmaz. Ne olur? Bir şekilde ruhsata ve tekniğe uygun yapılmış ama ruhsat safhasına çok dikkat edilmemiş bir yapı statüsüne girer ki bu farklı bir konudur."

ALINACAK TEDBİRLER
Kaçak ve güvencesiz yapıya verilecek kimliğin onu güvenli hale getirmeyeceğine işaret eden Bakan Demir, şöyle devam etti: "İmar affı gündemimizde yok, kaçak ve ruhsata aykırı yapı yapma olgusunu Türkiye'de kaldırmak istiyoruz. Herkes kırsalda İl Özel İdare Müdürlüğünden, kentlerde ise belediyelerden ruhsat almadan yapı yapma ihtimalini artık tamamen zihninden çıkartmalı. Bunu da gerçekleştireceğiz. Bununla ilgili adımlarımızı
büyük ölçüde attık. Çalışmalarımız devam ediyor. Hiçbir vatandaşımızın kaçak yapı yapabileceğini aklına getirmeyeceği tedbirleri almak zorundayız."

AK Parti Bartın İl Başkanı Yakup Ulupınar, Bakan Demir'e gemi maketi hediye etti.

Demir, daha sonra İl Bayındırlık ve İskan Müdürlüğünü ziyaret etti,
Bartın Üniversitesi bünyesinde yaptırılan 500 kişilik öğrenci yurdu inşaatında da
incelemelerde bulundu.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Bartın Üniversitesi Rektörü
Prof. Dr. Ramazan Kaplan'ın yanı sıra Kadastro Müdürlüğü ve Tapu Sicil
Müdürlüğünü de ziyaret etti. (AA)


Geri Dön