26 / 04 / 2024

Sel bölgesindeki riskli yapılar taşınacak!

Sel bölgesindeki riskli yapılar taşınacak!

Bartın, Sinop ve Kastamonu’da yaşanan sel felaketinden sonra riskli yapı ve yerlere ilişkin düğmeye basıldı. Sel bölgesindeki riskli yapılar taşınacak.



Bartın, Sinop ve Kastamonu’da yaşanan sel felaketinden sonra riskli yapı ve yerlere ilişkin düğmeye basıldı. Yeni Şafak Gazetesi'nden Osman Özgan'ın haberine göre; çok sayıda evin yıkılıp ağır hasar aldığı bölgede, geniş kapsamlı tedbirler hayata geçirilecek.

Bölgede özellikle dere yatağında yer alan yapıların taşınmasına karar verildi. Devlet Su İşleri (DSİ), sel bölgesi ve Karadeniz genelinde riskli alanların tespitine ilişkin bir çalışma gerçekleştirerek ‘risk raporu’ hazırladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, DSİ’nin hazırladığı rapor kapsamında atılacak adımlarla ilgili kabine toplantısının ardından bir grup gazeteciye açıklama yaptı. 

Sel bölgesindeki riskli yapılar taşınacak!

UYGUN ALANLARA TAŞINACAK

Bakan Kurum, DSİ’nin sel bölgesindeki çalışmalarını bitirdiğine dikkat çekerek, “DSİ çalışmasını yaptı, hep beraber istişare ettik. O çerçevede taşkın sınırları altında kalan varsa onları da uygun alanlara taşıyacağız” diye konuştu. Karadeniz’in geneline ilişkin de tespitlerin olduğunu kaydeden Kurum, DSİ’nin raporu doğrultusunda yıkılması gereken yerlerin yıkılacağını belirtti. Kurum, “Aslolan DSİ’nin raporu” diye konuştu. 

Sel bölgesindeki riskli yapılar taşınacak!

HESAPLANANIN ÜZERİNDE BİR AFET

Yaşanan sel felaketinin büyüklüğününü altını çizen Murat Kurum, “Bakıyorsun 500 yıllık debi hesaplanıyor ama belki onun da üstünde bir afet yaşanıyor. DSİ 1100 yıldan bahsediyor. Dolayısıyla hesaplama yöntemiyle alınabilecek bir tedbir değil. Zararı minimize edecek adımlar atmak lazım. Dere ıslahı, derelerin genişletilmesi, yüksekliği gibi” dedi.

Sinop'ta evlerini kaybeden vatandaşlar için konteyner evler yerleştirildi!

Bozkurt’ta acil yıkım kararı verilen binalar yıkılıyor!


Geri Dön