19 / 04 / 2024

Sel felaketi nedeniyle 109 bina tamamen yıkıldı!

Sel felaketi nedeniyle 109 bina tamamen yıkıldı!

Karadeniz'de meydana gelen sel felaketi nedeniyle bölge genelinde  109 binanın yıkıldığı açıklandı.



Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta 78 kişinin  yaşamı yitirdiği sel felaketinde kayıp 33 kişiyi arama çalışmaları sürerken bir yandan da yaraları sarma seferberliği devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri selin vurduğu Kastamonu, Sinop ve Bartın'da hasar tespit çalışmalarını bitimek üzere. 

Akşam'da yer alan habere göre; selde Kastamonu'da toplam 46, Sinop'ta 79, Bartın'da 23 binanın yıkıldığı saptandı. Kastamonu'nun sel felaketinin yaşandığı Bozkurt İlçesi'nde görevli Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekibinin kadın personeli, suların çekilmesiyle Ezine Çayın'da yoğunlaştırılan arama çalışmalarına katılıyor. Astsubay çavuş Mevlüde Erarslan: "Biz kadın olarak burada çalışıp halkımıza hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Arama kurtarma personeli olmaktan çok mutluyum" derken, Astsubay Çavuş Kübranur Kazan ise, "Gerektiği zaman gerektiği şekilde halkımızın yanındayız, her daim yardıma hazırız" diye konuştu.

Sel felaketi nedeniyle 109 bina tamamen yıkıldı!

Kastamonu Bozkurt'ta sel felaketinde yıkılan Ölçer Apartmanı'nın müteahhidi Mehmet Özkan, cezaevine sevk edildi. Felaketin ardından ailesiyle ilçeden ayrılan Özkan İstanbul'da yakalanmıştı. 8 katlı 32 daireden oluşan apartmanın enkazında 11 kayıp için arama çalışmaları devam ediyor.

Sinop Ayancık'ta selden hasar gören evler yıkılıyor!


Geri Dön