25 / 04 / 2024

Selami Gülay: Expo'da gidişat yolunda!

Selami Gülay: Expo'da gidişat yolunda!

EXPO Genel Sekreteri Selami Gülay, EXPO alanında süren çalışmaların hızla devam ettiğini ve alanın öngörülen sürede tamamlanacağını belirtti. EXPO alanındaki çalışmaların büyük bölümünün 2015 yılı bitmeden tamamlanacağını dile getirdi.



EXPO Genel Sekreteri Selami  Gülay, EXPO alanında süren çalışmaların hızla devam ettiğini ve alanın öngörülen sürede tamamlanacağını belirtti


EXPO alanındaki çalışmaların büyük bölümünün 2015 yılı bitmeden tamamlanacağına dikkat çeken EXPO Genel Sekreteri Selami Gülay, yaklaşık 80 dekar büyüklüğündeki EXPO Gölü'nün tabanının kanallarla birlikte 100 bin metrekareyi bulan yalıtımının bitirildiğini açıkladı. 8 bin metrelik alan içi kanalizasyon hattının tamamlanma oranının yüzde 45'e ulaştığını, 13 bin 550 metre olan yağmursuyu drenaj hattının da yüzde 32'sinin tamamlandığını aktaran Gülay, EXPO alanı ile Lara Atıksu Arıtma Tesisi arasına da 14 kilometre uzunluğunda kanalizasyon kollektör hattı inşa edildiğini söyledi. 2 metre çapındaki borular kullanılarak yapılan hattın, Aksu ilçesinin ana kollektör hattı olacağını ve ilçenin kanalizasyon sorununu çözeceğini ifade eden Gülay, "Hattın geçeceği alanda zemin ıslahı ve sondaj çalışmaları için ASAT ile ortak çalışmalar yürütülüyor. Proje 31 Mayıs 2015'te tamamlanacak" dedi. 


ŞAKAYIK ÜRETİMİ 

EXPO'nun sembol çiçeği olan şakayık için de çalışmalar yapıldığını anlatan Gülay, "Şakayık üretim çalışmalarına, Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü ve Batı Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü'nün ortak projesi ile Elmalı Sedir Araştırma Ormanı Çamkuyusu mevkiinde başlandı. Bu amaçla ilk yıl doğadan toplanan materyal ile 650 adet yumru kök dikimi yapıldı. 2014 yılı Ağustos- Eylül aylarında Denizli İli Acıpayam bölgesinden ve Antalya İli Konyaaltı ilçesi Hisarçandır Köyü Sarıçınar mevkiinden tohum ve yumru toplama çalışmaları yapılacaktır. Proje kapsamında bin adet saksılı çiçeklenme boyunda büyük bitki ve 2 bin adet fide boyunda bitki üretilecektir" şeklinde konuştu. 


Sabah 


Geri Dön