26 / 04 / 2024

Selami Öztürk'ten aynı arsa için iki farklı oy

Selami Öztürk'ten aynı arsa için iki farklı oy

Kadıköy'de spor alanına benzin istasyonu yapılması olayı yeni boyut kazandı. Dönemin CHP'li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, Başkan Selami Öztürk'ü suçladı



KADIKÖY İbrahimağa Mahallesi'nde 'açık spor alanı' olarak görünen 8 bin metrekarelik araziye tartışmalı bir şekilde yapılan akaryakıt istasyonu inşaatıyla ilgili her geçen gün yeni bir iddia ortaya atılıyor. Olayın perde arkası, bundan 7 yıl öncesine uzanıyor.

Kadıköy Belediyesi ile Türkiye İş Bankası Mensupları Vakfı'na ait olan 8 bin metrekarelik arazi, kayıtlarda spor alanı olarak görünüyordu. Arazi amatör spor kulüplerine tahsis edilecekti.
Ancak daha sonra yaşanan bazı 'sürpriz' gelişmelerin ardından belediye bu öneriden vazgeçti. 2004'te arazinin 5 bin 500 metrekaresinin akaryakıt istasyonu, kalan 2 bin 500 metrakaresinin ise spor alanı olarak ayrılması ÎBB Meclisi'nde kabul edildi.

CHP'Lİ ÜYE SERT ÇIKTI
Plan tadilatının yapılmasıyla birlikte araziye benzin istasyonu kurulması için çalışmalar başlarken ardından sürpriz isimler çıktı. İstasyonun, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'ın 3 yeğenine ait olduğunun ortaya çıkması gündeme bomba gibi düşmüştü.

Bu gelişmelerin HT İstanbul sütunlarında yer almasının ardından Kadıköy Belediyesi, yazılı bir açıklama göndermişti. Benzin istasyonu yapılan alanın vakfa ait olduğunu açıklayan belediye, plan tadilatının ise Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından yapıldığını açıklayarak topu üzerinden atmıştı. Belediyenin bu iddiasına, geçen dönem Büyükşehir Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi'nde meclis üyeliği yapan Hüseyin Sağ'dan sert bir açıklama geldi. HT İstanbul'a konuşan Hüseyin Sağ, aynı zamanda İBB Meclis üyesi olan Başkan Selami Öztürk'ün, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde plan tadilatı oylanırken, grup kararı gereği ret oyu verdiğini söyledi.

ÖNCE HAYIR SONRA EVET
Daha sonra plan tadilatının Kadıköy Belediyesi Meclisi'ne geldiğini söyleyen Hüseyin Sağ, Selami Öztürk'ün bu kez plan tadilatını meclisten 'oy birliği' ile geçirdiğini söyledi. CHP Meclis üyesi Sağ, aynı partiden Selami Öztürk'ün 'grup kararıyla' plana evet oyu vermelerini sağladığını ileri sürdü.

Yapılan grup toplantısında araziye spor alanı yapılmasından vazgeçilmemesi için çaba gösterdiğini ve ret oyu verdiğini dile getiren Hüseyin Sağ, şimdi soruyor:"Başkan Selami Öztürk, başkanı olduğu ilçede plan tadilatını meclisten oy birliğiyle geçirdi. Oysa İBB Meclisi'nde aynı plan tadilatına hayır oyu vermişti. Bu nasıl bir parti politikasıdır ki aynı kişi iki ayrı oy kullanabiliyor. Biz de şaşırdık kaldık." Belediyenin "benzin istasyonu vakfa ait alan üzerine yapılıyor, bizimle ilgisi yok" açıklamasına da tepki gösteren Hüseyin Sağ, Başkan Selami Öztürk'e verdi veriştirdi:
"Başkan izin vermezse, bu akaryakıt istasyonu oraya asla yapılamaz, plan tadilatı süreci başlayamaz. Kadıköy Belediyesi, bu arsaya ortak. İster 100 metrekarelik ister 1 metrekarelik alana ortak olsun, hiç kimse belediyeden izin almadan buraya bir çivi bile çakamaz."

Göztepe'ye dava açmıştı, buraya neden açmadı?
KADIKÖY Belediye Başkanı Selami Öztürk, HT İstanbul'a, arazinin tüm sorumluluğunun İBB'de olduğunu açıklamıştı. Hüseyin Sağ'a bunu hatırlattığımızda ilginç bir hatırlatmada bulunuyor: "Selami Öztürk, daha önce İBB Meclisi'nin aldığı Göztepe Parkı'na cami yapılmasına ilişkin kararın iptali ve yürütmesinin durdurulması için kişisel olarak dava açmıştı. "Göztepe Parkı'na cami yapılmasına karşı çıkan ve yeşili koruyan Selami Öztürk davayı kazanarak amacına ulaştı. Peki şimdi spor alanına niye sahip çıkmadı? İBB Meclisi'nde onaylanan planlar, ilçe belediyesinde 1 yıl bekletilebilir. Bu süre içinde aykırı görüş verilebilir, dava açabilirdi. Oysa burada belediye taraflı davranarak kamu yararını gözetmedi."


Geri Dön