29 / 03 / 2024

Selçuk Coşkun: Baksı Müzesi'nin ödüle layık görülmesi mutluluk verici!

Selçuk Coşkun: Baksı Müzesi'nin ödüle layık görülmesi mutluluk verici!

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Avrupa Konseyi’nin yaptığı değerlendirmeler sonucunda Baksı Müzesi’nin 2014 Avrupa Konseyi Müze Ödülü’ne layık görmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi....



Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Bilim, Kültür ve Eğitim Komitesi'nin, Baksı Müzesi'ni 2014 Avrupa Konseyi Müze Ödülü'ne layık görmesini, sevinç ve mutlulukla karşıladıklarını belirterek, "Baksı Müzesi'nin 2014 Avrupa Konseyi Müze Ödülü'ne layık görülmesi bizi çok mutlu etti. Bu müthiş bir şey. Müzenin kurucusu Hüsamettin Koçan hocamızı tebrik ediyorum" dedi.


Ödülün, Bayburt'un isminin duyulması adına da son derece önemli olduğunu vurgulayan Coşkun, "Üniversite olarak, Hüsamettin Koçan hocanın sanatçı kimliğinden istifade etmek istiyoruz. Rektörlük görevine başladıktan sonra Baksı Müzesi'ne giderek, hocamızla görüştüm. Hoca, orayı ziyaret eden ilk rektör olduğumu söyledi. Üniversite olarak, oraya yapabileceğimiz bir katkı varsa bunu yaparız, hocanın da bize katkı vermesini bekleriz. Biz bu anlamda işbirliğine açığız. Neticede hepimiz, Bayburt için bir şeyler yapmak istiyoruz" diye konuştu.


Coşkun, Baksı Müzesi'ne layık görülen ödülün Bayburt için bir imaj olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:


"Oluşan bu imaj sanayiyi de ekonomiyi de yani her şeyi etkiler. Önce imaj oluşturacaksınız, bu imaj sizi sürükleyip bir yerlere götürecektir. Yurt dışında Bayburt'un adının duyulması, Bayburt Üniversitesi'nin adının da bir oranda duyulmuş olması anlamına gelir. Geçmiş yıllarda yaptığımız, Ekmelüddin Baberti Sempozyumu'nun bir oturumunu da tanınırlığının artması amacıyla Baksı Müzesi'nde yapmıştık. Bu bir anlamda yardımlaşmaydı. Biz onlara elimizden gelen imkanı sunacağız ve sonuçta kazanan Bayburt olacak."


AA


Geri Dön