20 / 04 / 2024

Selçuk Geçer doları olanlara seslendi: 4 gün sonra ters köşe olacaksınız

Selçuk Geçer doları olanlara seslendi: 4 gün sonra ters köşe olacaksınız

Selçuk Geçer 21-22 Mart'ta yapılacak FED toplantısının piyasalarda şok etkisi yaratacağını iddia etti.



Dolarda dalgalı hareketler devam ediyor. Dolar Kahini Selçuk Geçer14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlerden evvel Türkiye'de radikal bir dolar artışı yaşanmasının 'sürpriz' olacağını ifade etti.

Selçuk Geçer, buna karşılık aylardır dolar için psikolojik sınır olan 19 lira bandının üzerine çıkılmasına da dikkat çekerek "Dolar uçurumun kıyısında" ikazında bulundu.

Ekonomist Geçer 21-22 Mart'ta yapılacak FED toplantısı için haftalar öncesinde oluşan piyasa beklentisinin 25-50 baz puanlık artış olduğunu aktardı. 

Geçer şöyle konuştu:

"DOLAR İÇİN POZİSYON ALANLAR TERS KÖŞE OLACAK"

Selçuk Geçer doları olanlara seslendi: 4 gün sonra ters köşe olacaksınız

"Powell'ın açıklamaları ortada. Birkaç bankanın batması ve altın ile kripto paralardaki yükselişin ardından, haklı olarak, 21-22 Mart tarihli FED toplantılarından da bankaları zora sokacak bir kararın çıkmayabileceği dillendirilmeye başlandı. ABD'de önemli olan, saygınlığı bulunan bazı finans kuruluşlarından da faiz artırımının yapılmamasına yönelik beklenti raporları geldi bu hafta içinde. Buna göre kendini fiyatlayan piyasanın yanılacağını düşünüyorum.

Bence 22 Mart gecesi FED Başkanı Powell çıkacak ve 25 baz puanlık bir faiz artırımını açıklayacak. Dolar kuru için bu açıklama da güçlü bir mesaj olacaktır çünkü yaşanan iflasların ardından dahi 'sıkı para politikaları' konusunda taviz vermeyen ABD'nin faiz artırma trendinin uzun soluklu olacağının kanıtı niteliğinde bir karar olacaktır. Türkiye'ye etkisi ne olur derseniz, normal şartlarda bu tür kararların elbette dolar kurunu TL karşısında yukarı çeken bir etkisi olması gerekir ancak şu an için Türkiye'yi normal ekonomik kıstaslar ile değerlendirmek hata olur.

"14 MAYIS'A KADAR DOLARDA ARTIŞ BEKLEMEYİN"

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön