23 / 04 / 2024

Selçuk Geçer, doların patlayacağı tarihi açıkladı! Felaket geliyor

Selçuk Geçer, doların patlayacağı tarihi açıkladı! Felaket geliyor

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer dolar kurundaki yükselişin söneceğini belirterek 'Felaket geliyor' uyarısında bulundu.



Temmuz ayı itibariyle dış ticaretin 1,7 milyar dolar seviyesine geldiğini ifade eden ekonomist Selçuk Geçer, geçtiğimiz aydan bu tarafa % 147'lik bir artış olduğunu söyledi. Hükümetin doları düşürerek ihracatı arttırmaya çalıştığını söyleyen Selçuk Geçer, bu durumun büyük tehlikelere yol açacağını belirtti. Selçuk Geçer ayrıca bu durumun ithalat ile ihracat arasındaki makasın her geçen gün arttığını belirtti.

DIŞ TİCARET AÇIĞINDA KORKUNÇ SENARYO

İhracatın her geçen gün biraz daha daraldığını söyleyen Selçuk Geçer şu ifadeleri kullandı:

"İhracatımız her geçen gün bir daha daralmaya devam ediyor. Önümüzdeki dönem dış ticaret açığının artacağını dolaysıyla dolara olan ihtiyacın her geçen gün daha da artacağını, dolar kıtlığı oluşacağını ve dolarda büyük bir kırılma ile karşı karşıya olduğunu bize gösteriyor."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön