26 / 04 / 2024

Selçuk ve Torbalı'ya TOKİ müjdesi!

Selçuk ve Torbalı'ya TOKİ müjdesi!

AK Partili Selçuk ve Torbalı Belediyesi'nin başkanları Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan ile bir araya geldi.



AK Partili Selçuk ve Torbalı Belediyesi'nin başkanları Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan ile bir araya geldi. AK Parti  İzmir  Milletvekili Atilla Kaya'nın da katıldığı toplantıda Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı ile Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez projenin bir an önce hayata geçirilmesini beklediklerini iletti.


NEREDE YAPILACAK?


Daha önce toplu konut uygulamasının yapıldığı Torbalı'da yeni konutlar Ayrancılar(İnönü Mahallesi sınırları)'da inşa edilecek. 500'e yakın vatandaş yararlanabilecek. İnşaat çalışmaları 3-4 ay içinde başlaması planlanan konutlar lüks olmayacak. Torbalı'nın yoğun göç aldığını belirten Görmez, "Nüfusumuz her yıl artıyor. Ayrancılar bölgesinin de nüfusunda ciddi artış var. Sanayi ve tarım amaçlı gelenlerin barınma ihtiyacının giderilmesi gerekiyor. Düzenli kentleşme ile gecekondulaşmanın önüne geçmek istiyoruz" dedi.


600 KONUT


Selçuk'ta yapılacak toplu konut projesinde ise 600 konutun inşa edilmesi düşünülüyor. Belediyenin şimdiye kadar 700'ün üzerinde talep topladığı konut tıpkı Torbalı'da olduğu gibi sosyal proje olarak hayata geçecek. Planlarda 140 bin metrekarelik alanın toplu konut alanı olarak belirlendiği bölgede 2 artı 1 ve 3 artı 1 şeklinde daireler yapılacak. İlçede toplu konut talebinde yoğun başvuru olduğunu belirten Bakıcı, yeni projenin kentin dokusuna ve tarihi yapısına uygun inşa edileceğini söyledi.


Bakıcı, turizm ve tarih kenti olan Selçuk'ta  TOKİ  konutlarının ilçeye katkı koyacağını belirtti.


Yeni Asır 


Geri Dön