26 / 04 / 2024

Selçuklu Belediyesi'nden üniversite öğrencileri için yurt!

Selçuklu Belediyesi'nden üniversite öğrencileri için yurt!

Konya Selçuklu Belediyesi üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılamak için otel konforunda yurt inşa ediyor. 250 oda ve 1000 yatak kapasiteli yurdun kısa sürede tamamlanması planlanıyor.



Konya Selçuklu Belediyesi üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılamak için harekete geçti. Belediye, öğrenciler için otel konforunda yurt inşaatı yapıyor. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, tam kapasiteli iki bloktan oluşacak örnek bir yurt binasının inşaatı hızla yükseliyor. Selçuk Üniversitesi karşısında yükselen yurt inşaatında yapılan çalışmalar yerinde incelendi. 

15 Temmuz yerleşkesi olarak geçen bölgede 7’şer katlı iki bloktan oluşacak öğrenci yurdunun 250 oda ve 1000 yatak kapasiteli olacağını söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, yurt inşaatında incelemelerde bulundu.

Yapımında sona gelinen yurt inşaatının çok yakın bir zamanda hizmete açılacağını kaydeden Pekyatırmacı, Selçuklunun 650 bin nüfusu ile Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olduğunu ve Selçuk Üniversitesi’nden dolayı da öğrencilerin daha çok Bosna Hersek ve Yazır Mahallelerinde ikamet ettiklerini söyledi.

Başkan Pekyatırmacı, “Selçuklu ilçemizde üniversite öğrencilerimiz misafir etmekten dolayı çok mutluyuz. Türkiye’nin dört bir tarafından gelen öğrencilerimiz, ailelerinin bizlere emanetidir. Belediye olarak öğrencilerimizin daha rahat imkânlarla eğitimlerini tamamlamaları için fiziki ve sosyal donatıların yer aldığı mekanların sağlanması yönünde çalışmalarımız bulunmaktadır. Ayrıca öğrencilerimizin sosyal hayatta başarılı olabilmeleri amacıyla Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi başta olmak üzere çeşitli programlarda bir araya geliyoruz. Onların hazırlamış oldukları projelerin kamusal alanda uygulanması amacıyla en iyi şekilde destek vermeye çalışıyoruz. 15 Temmuz yerleşkesinde başlatmış olduğumuzöğrenci yurdumuzun çok yakın bir zamanda tamamlanmasıyla öğrenci kardeşlerimize daha güzel imkanlar sunulmuş olacaktır. Ülkemiz ve şehrimiz hızla gelişiyor. Bizlerde bu doğrultuda eğitimden kültüre, sanattan fiziki çalışmalara kadar desteklerimiz sürmektedir. Hizmet standardımızı daha da yükseliyor” açıklamasında bulundu.


Geri Dön