28 / 03 / 2024

Sema Pekdaş 113 mahalle muhtarıyla bir araya geldi!

Sema Pekdaş 113 mahalle muhtarıyla bir araya geldi!

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ilçede görev yapan 113 mahalle muhtarıyla bir araya geldi. toplantıya 113 mahalle muhtarının yanı sıra ilçedeki resmi kurum ve kuruluşların birim yöneticileri ile belediye başkan yardımcıları da katıldı.




Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile yeni atanan Kaymakam Mustafa Çek ilçede görev yapan mahalle muhtarıyla bir araya geldi. Konak Belediyesi’nin Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya 113 mahalle muhtarının yanı sıra ilçedeki resmi kurum ve kuruluşların birim yöneticileri ile belediye başkan yardımcıları da katıldı. Toplantıda konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, merkezi idare ile yerel yönetimlerin işbirliği içinde çalışması gerektiğini söyledi. “Kentin seçilmişleri ve atanmışları olarak her zaman bir arada olmalıyız” diyen Başkan Pekdaş, demokrasinin yaygınlaştığı ölçüde sorunların çözümünün de kalıcı hale geleceğini dile getirdi. Hem merkezi idarenin hem yerel yönetimlerin hem de demokrasinin temel basamağı olan muhtarların koordineli bir şekilde çalışması gerektiğini belirten Pekdaş, “Öyle işler var ki yazışmaların kurbanı oluyor. Bir telefonla çözülecekken yazışmalarla uzayıp gidiyor. Biz yüz yüzelik ilkesiyle sorunları çözmekte kararlıyız” dedi.


PEKDAŞ: KOORDİNASYON ÖNEMLİ

Konak’ta görev yapan 113 muhtarıyla belirli aralıklarla toplantılar yaptıklarını ve bu toplantılara belediye bürokratlarının yanı sıra ilçede göreli şube müdürlerinin de katıldığını dile getiren Pekdaş, “Muhtarlarımızın kolayca ulaşabildiği müdürlüklerimiz var. Ayrıca Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nü kurduk. Bu müdürlüğümüz çalışanları muhtarlarımızı sürekli ziyaret ediyor. Onların sorunlarını, talep ve isteklerini not alarak ilgili müdürlüklere iletiyor. Sorunların çözümü için birlikte çalışacağız. Her an bana, başkan yardımcılarıma, müdürlerime ulaşabilirsiniz” diye konuştu.

 

MUHTARLARI ZİYARET EDECEK

Konak Kaymakamı Mustafa Çek de yaptığı konuşmada bu toplantıları belirli aralıklarla yapacaklarını söyledi. Muhtarlar tarafından fakirlik belgesi verilip-verilemeyeceği konusuna da açıklık getiren Çek, konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan gelen bilgilendirme yazısında muhtarların gerekli şartları taşıyan vatandaşlara fakirlik belgesi verebileceğini kaydederek, “Fakirlik belgesini muhtarların vermesinde bir sakınca yoktur. Ancak muhtarlarımız hakkında yeterli bilgiye sahip olamadığı kişileri mutlaka Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yönlendirsin ki, bir karışıklık, bir hata yaşanmasın” dedi. Kaymakam Çek ayrıca muhtarların mesai saatleriyle ilgili de açıklama yaptı. Her muhtarın farklı saat aralıklarında çalışma talebi olduğuna vurgu yapan Çek, kendilerine gerekli bilgilendirmenin yapılmasını istedi. Kaymakam Çek, ayrıca bayram sonrasından itibaren muhtarlık ziyaretlerine başlayacağını da dile getirdi.

 

ERKEN BAYRAMLAŞMA

Mahalle muhtarlarının da söz alarak taleplerini ilettiği toplantıda İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akkaya, Milli Eğitim Müdür Vekili Arif Aytan, Mal Müdürü Metin Uçar, Sağlık Müdürü İbrahim Padır, Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Fatma Boya, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Akaraca, İlçe Müftüsü Zeki Aksoy, İlçe Nüfus Müdürü Nuray Arınç, Tapu Müdürü Hilmi Kısaağıl ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Elvani Yıldırım da söz alarak görev yaptıkları kurumlar hakkında bilgilendirmede bulundu. Yaklaşık iki saat süren toplantı sonunda Başkan Pekdaş ve Kaymakam Çek tüm katılımcılara teşekkür ederek Kurban Bayramı’nı kutladı.

 



Konak Belediyesi




Geri Dön